Skocz do zawartości

wyindeksowania 301

truvati

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, na jednej domenie już 3 miesiące trwa 301 do nowej a mimo wszystko pojawiają się wyniki ze starą domeną...

Podobnie jest z inną którą od 3 tygodnie przenoszę ... czy to jest norma ?

Wydaje mi się że googlarka powinna szybciej pozbywać się z indeksu stron które zostały przeniesione?

Pozdrawiam

Truvati

brak sygnatury

truvati: hej, a możesz podać adres ? Mi 301 szybko łapie - tydzień i nie ma. Poza tym mocno jest oblinkowana stronka na której 301 dajesz?

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

hmm, średnio z tymi adresami...

powiem tak, jedna ze stron ta która już 3 miesiące walczy z wyindeksowaniem jest mocno linkowana (tyle że tutaj na wynikach w googlu nie pojawia się nowa i stara strona, tylko nowa, natmiast cały czas w googlu można znaleźć jeszcze dużo na temat starego adresu)

natomiast cała reszta jest słabo linkowana, ale dziwi mnie fakt że po trzech tygodniach, gdy już strona wyglądała na ładnie przeniesioną dostała coś w stylu bana za duplicat i pokazuje teraz w wynikach dwie strony starą i nową... :/ mam nadzieje że to chwilowe... ale wydaje mi się że po takim okresie już nie powinno tak być ?

brak sygnatury

Wszystko zależy od tego ile linków prowadzi do tej "starej" i czy linkujesz już tą "nową" i z jakich stron. Dochodzi jeszcze sprawa czy ta "stara" to jest unikalny site czy to jakiś "śmietnik".

W styczniu przenosiłem domenę na nową, do której nie prowadzi żaden link i zaindexowanie nowej trwało gdzieś z 3 tyg. mimo, że stara jest nieźle dopalona.

Co do pozostałości starej w indexie to jeśli przenosisz 1:1 to stare podstrony mogą wisieć jeszcze i pół roku w cache Googla.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności