Skocz do zawartości

redelegacja subdomen na inne hostingi

Adam Krywko

Rekomendowane odpowiedzi

Plan jest taki:

1. kupujemy domenę abcd.eu,

2. pod www.abcd.eu mamy tylko stronę kierującą do poszczególnych wersji językowych

3. na subdomenach na innych hostingach (francuski serwis = francuski hosting itd.) stawiamy oddzielne serwisy w różnych językach (pl.abcd.eu, fr.abcd.eu itd.)

Pytanie brzmi: Czy znacie dostawce domen, który pozwala redelegować subdomeny na inne serwery dns?

( i to wszystko w ogóle ma sens? ;-) )

Pozdrawiam,

Adam Krywko

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

ovh.pl na pewno ma taką możliwość nazywa się "strefa dns".

A drugim rozwiązaniem jest zrobić to na hostingu,a nie u rejestratora .. w cyberdusk.pl mam taką opcję Zarządzanie DNSami i tam też można to wykonać (a jak nie ma takiej opcji to pisać do obsługi serwera :rotfl: zapewne ustawią ....).

w www.Puretec.pl przy VPS mam dostęp do DNS i mogę dowolnie ustawiać wpisy. Ta sama firma w ofercie Premium www.tmbnet.pl nie sprawiała mi problemów, gdy prosiłem o przekierowanie danej sub domeny na serwery google ( google apps ) podobnie z rekordami MX.

Raczej każdy hosting, na którym utrzymujesz domenę główną, po kontakcie z administratorem ustawi odpowiednie wpisy w DNS.

Wasze wskazówki są bardzo pomocne. Dziękuje.

Rozważam jeszcze opcje zakupu osobnych domen dla poszczególnych krajów

( abcd.pl abcd.fr, abcd.de itd.) ale raczej pozostanę przy pierwszym pomyśle.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności