Skocz do zawartości

Link z grupy podstron w katalogu

ciocia_hela

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam jeżeli było, ale już się sporo naszukałem.

Wie ktoś może jak to zrobić, żeby z w otwartym mini albo w qlWebie wstawić pakiet linków tylko na części podstron?

Np. jeden pakiet linków w danej kategorii + we wszystkich jej podkategoriach + w szczegółów wpisów należących do tej kategorii, drugi pakiet linków w drugiej kategori + w jej podkategoriach + w szczegółach itd.

Zgaduję, że można by jakoś warunkowo includować odpowiednie pliki, ale nie jestem mistrzem php...

Doradźcie proszę albo dajcie link do odpowiedniego tematu.

w otwartym

switch($_GET[a]) {

default:		  // strona główna 
include("bloklinkow1.php");
break;
case "kat":	// kategorie
include("bloklinkow2.php");
break;
case "pod":   // podkategorie
include("otwarty_disp/pod.php");
break;
}

itd.. tak samo jak w index.php w katalogu

searching.. bing.com

Hunting in Poland

• 2 tygodnie później...

Sorki za post pod postem, ale inaczej nikt by tu pewnie nie zajrzał.

Zastosowałem to (albo wydaje mi się, że zastosowałem - wstawiłem do index.php tak:

switch($_GET[a]) {

default:

include("pakiet1.php");

include("otwarty_disp/home.php");

break;

case "kat":

include("pakiet2.php");

include("otwarty_disp/kat.php");

break;

itd.) ale nie zupełnie o to mi chodziło - to grupuje linki w taki sposób, że mamy jeden pakiet w kategoriach, jeden w podkategoriach, jeden w szczegółach i jeden na głównej. To nie jest najlepsze rozwiązanie, bo podkategorie się ładnie indeksują, a szczegóły dużo gorzej. Może ktoś wie jak zrobić taki równomierny rozkład jak napisałem?

nie testowałem tak można by to zrobić w mini

w kategoriach

switch($_GET[id]) 
{
case "1":	// kategorie o id 1 
break;
}

w podkategoriach

switch($pod[id_kat]) 
{
break;
}

dla szczegółów

switch($l[id_kat])
{
break;
}

ew jeżeli miało by to ładniej wyglądać można by to w jednym pliku zrobić później łatwiej by się wymieniało te linki, trzeba by go zaincludować a w nim w zależności od tego czy to kat podkat czy szcz warunkiem uruchamiło odpowiednią funkcje

pozdro

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Wielkie dzięki po raz drugi, zastosowałem i jest praktycznie tak jak chciałem. Tylko w szczegółach mi to nie działa, ale to nie problem, bo i tak się kiepsko indeksują. Do wszystkich szczegółow zaincludowałem jeden pakiet z poziomu indexu i jest ok. Pozdrawiam!

Swoją drogą, zastanawiam się, dlaczego takie rozwiązanie nie jest popularne - chyba lepiej mieć po kilka linków na każdych kilkudziesięciu podstonach niż kilkadziesiąt linków na wszystkich podstronach, hm?

pewnie lepiej :) tak to jest z open source i darmowymi skryptami wszystkim się nie dogodzi :)

aczkolwiek w mini jest tak przejrzysty kodzik że to nie problem sobie pomodyfikować

co do tych szczegółów to w stopce umieszczałeś te linki ?? czy może w panelu bocznym ??

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Kod wstawiałem w różne miejsca w szcz.php, ale coś nie chciało działać. Możliwe, że wstawiałem akurat nie tam gdzie trzeba, ale najważniejsze, że m.in. w podkategoriach działa. W końcu zrobiłem 'na chama', żeby linki wyświetlały się na samej górze strony szczegółów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności