Skocz do zawartości

Co zrobić z domena PR=6 ?

necik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowy na forum i właściwie dopiero zaczynam swoja przygodę z pozycjonowaniem.

Wczoraj praktycznie przez przypadek udało mi się zarejestrować domenę .pl posiadająca PR=6. Domena wcześniej należała do bardzo dużej firmy, trudno mi powiedzieć dlaczego nie opłacili jej na kolejny rok.

W związku z tym mam do Was pytanie - co zrobić pod tym adresem, tzn. jaką zawartość tam umieścić aby maksymalnie wykorzystać go?

Czy wgrać tam jakiś katalog qlweb, bazę opisów gg lub inny skrypt generujący dużą liczbę stron?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Za najciekawsze wskazówki - link po promocyjnej cenie :rotfl:

Przekaż 1% podatku na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sprawdź najpierw historie strony, potem sprawdź BL do tej domeny i oceń czy znikną czy mają szansę na dalsze utrzymanie , w zależności od tematyki jeżeli jest to możliwe staraj się ją utrzymać i dalej linkuj, potem możesz odsprzedać domene , jeżeli nie da się utrzymac tematyki ani zrobić czegoś podobnego to wolna droga ale raczej nie uderzałbym w tematyke katalogowo/dzwonkowo/jakąśtam.

Pamiętaj, że PR rzeczywisty czasami znacznie się różni od tego wyświetlanego w pasku czy też przez narzędzia sprawdzające także z czasem przejdzie Ci "onanizm pi erowy" :rotfl:

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zobaczymy ten PR po najbliższym update
Wiem że będzie ciężko utrzymać ten PR, dlatego zastanawiam się nad odpaleniem katalogu stron z PR >4 (oczywiście wymagany link zwrotny).
w przypadku gdy ma dobry BL

Czy możecie podać link do jakiś narzędzi online sprawdzających jakość BL?

kierunek dział narzędzia naprzód marsz :rotfl:

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

ja bym również odpuścił sobie odpalanie kolejnego qlweba czy innych generatorów wielkich serwisów. Będziesz miał przez chwilę serwis z główną stroną PR6, a pozostałe 20k PR0, chyba niewiele z tego wyniknie.

Proponuję prześledzić cache i zobaczyć jakie i ile podstron miał serwis i szybko odtworzyć w miarę możliwości poprzednią strukturę serwisu utrzymując tematykę, która była. Tym sposobem może się okazać, że chwalić się będziesz witrynką z x stronami PR4, PR2, etc.

No i oczywiście przyglądnąć się jak to się stało, że dostali taką notę i działać, aby tego nie tracić ...

--------------------------------------------

Foka

Myślę że łatwiej będzie coś ciekawego uzgodnić jeżeli podam adres tej domeny - https://www.infoscore.pl

Opłacało się wydać 40 zł na rejestrację domeny?

Jeżeli chodzi o odtworzenie struktury to raczej ciężko będzie :rotfl:

PS. W zamian za pomoc w rozsądnym zagospodarowaniu domeny mogę oddać kilka linków na stronie.

Właśnie dziwna sprawa z ta firmą...

Google mało wie na ten temat, przykładowo https://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/8393,i...-dluznikow.html

Pod numerem telefonu podanym na https://company.yellowpages.pl/Polska/mazow...7353/index.html również głucho.

Niby duża firma a zaginęła bez słuchu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności