Skocz do zawartości

Cotygodniowe raporty Otwartego Katalogu Internetowego

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dostałem mail od jednego z Użytkowników - napisał on że fajnie, że jest zarejestrowanym Użytkownikiem ale czy musi otrzymywać tyle śmieci (chodziło o raport) i określił to SPAM'em?

Przykro mi że coś takiego miało miejsce i aby uniknąć w przyszłości odpowiadania na tak nieprzyjemne maile zachęcam potencjalnych Użytkowników do uważniejszego czytania informacji przed rejestracją.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

może jednak dać wybór jak często ktos chce otrzymywac info o katalogu:

a) co tydzień

;) co miesiąc

nie chodzi o to aby ludzi uszczęśliwiać na siłe

no i oczywiście czy jesteś pewien że cotygodniowe rozesłanie poczty będzie lepsze niż co miesiąć?

to by było na tyle

i wielgaśnych sukcesów życzem

bo katalog dobry je i basta

Ja jestem bardzo zadowolony z otrzymywanego regularnie raportu, ale jeśli ktoś nie lubi, to można po prostu dodać opcję jego wyłączenia, tak, że statystyki możnaby przeglądać dopiero po zalogowaniu się w panelu administracyjnym katalogu.

A swoją drogą, ten katalog to rewelacja ;)

no i oczywiście czy jesteś pewien że cotygodniowe rozesłanie poczty będzie lepsze niż co miesiąć?

To było dla mnie optymalne rozwiązanie wobec nie wysyłania żadnej wiadomości a codziennym słaniem raportów jak w przypadku boxów onetu. Cotygodniowe raporty pozwalają na przeprowadzanie w przyszłości krótkotrwałych (np. miesięcznych) akcji Katalogu i dotarcie z nimi do wszystkich.

katalog dobry je i basta... katalog to rewelacja... katalog jest extra

Tak sobie myślę, że dzięki wszystkim Użytkownikom katalog może być o wiele lepszy. Oczywiście jeśli coś wymaga poprawki to w moim interesie jest aby ją po prostu wdrożyć i staram sie reagować jak najszybciej ;)

Wszystko można dostosować, tak aby było wygodne i przyjazne ale potrzeba do tego jakiejś propozycji rozwiązania z uzasadnieniem, choćby prostego "fajnie by było gdyby raport przychodził trochę rzadziej, bo..." a nie na zasadzie pretensji czy wyrzutów "czy muszę dostawać tyle ŚMIECI (SPAMU!)???".

Co do samego rozwiązania - technicznie nic nie stoi na przeszkodzie żeby ustawić do wyboru 7, 14, 21 lub 28 dni, to chyba ok? ;)

Optymalizacja to jest to! :)

Mam nadzieję że Użytkownicy, którzy chcą otrzymywać raport częściej nie obrażą się że domyślnie wszystkim ustawiłem na 28 dni.

Trochę to udeży w Użytkowników którzy nie radzą sobie z katalogiem, ponieważ raport po 7 dniach przypominał różne rzeczy w stylu:

- "Nie masz jeszcze żadnego wpisu w Katalogu"

- "Ten wpis nie wyświetla się w żadnej lokalizacji!"

- "Ten wpis jest aktualnie zablokowany!"

trudno, spróbuję lepiej zarządzać informacją na stronach.

Aby ustawić inną częstotliwość otrzymywania raportów zarejestrowanych Użytkowników zapraszam do części edytuj mój profil

zedytowac adres mailowy

nie dotarłem jeszcze do tego, ani do zmiany hasła, wiem że lepiej byłoby uruchomić phpnuke albo inny gotowy system ale tego nie zrobiłem... i jakoś nie żałuję ;)

póki co jeśli chcesz żeby Ci zmienić @ to pisz na @. ;)

• 5 miesięcy temu...
Gość Anonymous

wysylanie raportow jak widac jest wstrzymane. nie ma juz statystyki lkikniec, wiec raporty sa mniej potrzebne niz wczesniej.

ja dostalem chyba 2 czy 3 raporty, widac wczesniej sie zarejestrowalem jako 200 ktorys uzytkownik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności