Skocz do zawartości

2 domeny - 2 stronki - 1 serwer

Carnagge

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem - mam hosting w only.pl i mam zaparkowana jedna domene przyklad.pl. Teraz chcialem zaparkowac druga domene przyklad2.pl ale tak zeby wskazywala ona na inny katalog - tzn. ma ona odsylac do zupelnie innej stronki, ktora umieszcze na tym samym serwerze.

Czy jest to mozliwe? Obecnie udalo mi sie podpiac domene, ale efekt nei ejst taki jakiego oczekiwalem, bo dostalem w ten sposob jedynie przekierowanie, a chce aby ta domena byla zaparkowana.

Szukalem na forum ale znajduje jedynie rzeczy o duplicate content, a o to mi nie chodzi, bo domeny maja prowadzic do roznych serwisow. Cos kiedys widzialem temat o odpowiednim wpisu w .htaccess , ale nie moge go teraz znalezc.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Teraz chcialem zaparkowac druga domene przyklad2.pl ale tak zeby wskazywala ona na inny katalog - tzn. ma ona odsylac do zupelnie innej stronki,

w czym problem

tworzysz dwa katalogi

jedna domene kierujesz na pierwszy

druga na drugi

chyba ze masz jakis dupiaty ACP w tym only ze jest z tym problem

No wlasnie bo w pomocy only.pl jest napisane, ze domeny zaparkowane wskazuja jedynie na glowny katalog i nie mozna do nich przypisac innego katalogu. Domenom przypietym mozna przypisac katalog, z tym ze dzialaja one na zasadzie przekierowania. Widze, wiec ze lipa z tym na only.pl...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W superhost podpinasz domeny, pozniej robisz subdomeny o takiej nazwie jak podpiete domeny. Powinno dzialac

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Witam...

Ja chciałem również podobnie zrobić u siebie na serwerze - czyli domena.a wskazuje na katalog_a, a domena.b wskazuje na katalog_b. Na chwilę obecna domena.a i domena.b wskazuje na ten sam katalog - czyli istnieje możliwość duplicate content - staram się w ogóle nie pozycjonować 1 z tych domen aby nie kusić za bardzo losu.

Pisałem również do mojego "supportu"

W odpowiedzi dostałem, że nie mam możliwości aby domeny wskazywały na odrębne katalogi - "ponoć" jedynym rozwiązaniem jest zakup nowego konta i domenę przekierować na nowe konto.

Nie chce mi się w to za bardzo wierzyć i podejrzewam chęć nabicia klienta w butelkę i ściągnięcie dodatkowej kasy. Dlatego ja się rozglądam za nowym hostingiem, gdzie przerzucę tą domenę. Wiem, że to dodatkowe koszta, ale zyskam więcej niż mam teraz :]

Pozdrawiam

Morfeusz

W odpowiedzi dostałem, że nie mam możliwości aby domeny wskazywały na odrębne katalogi - "ponoć" jedynym rozwiązaniem jest zakup nowego konta i domenę przekierować na nowe konto.

Polecam zmienić hosting, bo jeśli nie mażesz zrobić tak podstawowej rzeczy, to pewnie ograniczeń jest znacznie więcej. Dla mnie jeśli hosting czegoś nie posiada, to jest to hosting do d...

U mojego dostawcy hostingu dopisuje do serwerów DNS moje domeny. Obecnie mam ich 2, ale z czasem dopisze więcej. Po dopisaniu tworzą sie zwyczajne katalogi w których umieszczam stronę dla danej domeny. Tyle. To chyba dość podstawowa rzecz, wiec jeśli dostawca hostingu tego nie supportuje polecam zmienić dostawcę :tancze:

Jeśli masz problem z komputerem polecam pogotowie komputerowe kraków na terenie Krakowa i okolic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności