Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w ocenie nowej strony.

RabbitTransPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Sam wygląd jest ważny, ale nie najważniejszy. Strona zamawiania transportu nie musi być glamour.

IMHO ważniejsza jest mechanika działania i wygoda obsługi na urządzeniach mobilnych, które będą stanowić większość klientów z których tego typu serwis będzie miał wejścia. Do tego dochodzi system obsługi zamówień z płatnościami online i dystrybucji pojazdów po klienta.

3 godziny temu, zgred napisał:

zlecam za 7-8 tys netto per strona.

Sadzę, że budżet ~ 20 K powinien wystarczyć za całość.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Teraz, Mion napisał:

Wiesz co za semgence.pl dałem 7k netto - dezajn, układ. Ale copy moje własne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Teraz, zgred napisał:

Wiesz co za semgence.pl dałem 7k nett

Spoko, ale to tylko strona prezentacji danych tekstowych ala blog i NIE zawiera systemu zamówień i obsługi klienta. Przynajmniej ja go tam nie widzę.

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ok to że Wix jest ciężki to już widzę od momentu gdy zaczęłam się starać stronę nieco przyspieszyć.

Tak samo wykrzacza mi się kilka tematów z tłumaczeniem jak choćby notorycznie zmieniający się język na przyciskach.

W tym sens że nie wiem gdzie chce mieć postawiony serwis bo się na tym nie znam. Szczerze nie wiem nawet do końca jakie są możliwości.

Wiem za to jedno, budżet jaki mam w całości przeznaczam na działania marketingowe przez które rozumiem SEO oraz płatne reklamy Ads.

Jeszcze staram sie robić własnymi siłami bo nie stać mnie na tą chwile na zatrudnienie na wyłączność copywritera a w pakiecie który mam z agencji to raptem 2 tyś znaków które musze wykorzystać w pierwszej kolejności na ogarnięcie podstaw.

Ja mam jasne potrzeby. Mianowicie z minimum wiedzy potrzebuje mieć jak największą możliwość własnoręcznej ingerencji w stronę w jak najprostszy intuicyjny sposób.

Gdybym miał budżet o jakim się mówi tutaj na portalu to szczerze więcej by mi dało zainwestowanie w pierwszej kolejności tego w nowe samochody aniżeli w działania na stronie.

Co do tematu kompletnej przebudowy strony muszę do tego tematu jeszcze dojrzeć, fakt że Pan "zgred" trochę mi otworzył oczy i spróbowałem zmienić nieco czytelność zaczynając od Menu, oraz zmieniłem kolorystykę wzorując się trochę na jednym z moich powiedzmy konkurentów.

Panowie trochę wolniej. 

Godzinę temu, Mion napisał:

Sam wygląd jest ważny, ale nie najważniejszy. Strona zamawiania transportu nie musi być glamour.

IMHO ważniejsza jest mechanika działania i wygoda obsługi na urządzeniach mobilnych, które będą stanowić większość klientów z których tego typu serwis będzie miał wejścia. Do tego dochodzi system obsługi zamówień z płatnościami online i dystrybucji pojazdów po klienta.

Ja mówię tutaj o pracy własnymi rękoma bo ledwo udało mi się z portfela wyciągnąć 1k/msc na bardzo podstawową współpracę z agencją plus zakup pakietu w edytorze i pare zł na Google Ads.

Wy rozmawiacie z człowiekiem który zaczynał od taxi jako jednoosobowej firmy przeszedł przez korporacje a teraz dopiero od paru lat wchodzi na rynek przewozów miedzynarodowych.

Ja nie jestem korporacją zatrudniająca 200 kierowców a raczej czymś w formie małej rodzinnej firemki skupionej w tym momencie wśród około 10 zaufanych partnerów. 

Jakbym mógł wydać 20K USD to z pewnością zamiast tutaj pisać kupywać książki i siedzieć w wolnej chwili na YouTube spędziłbym ten czas na spacerach z psem po lesie.

Gdyby ktoś potrzebował kiedyś transportu z lotniska w Gdańsku to zapraszam do skorzystania z Rabbit-Trans. Na hasło Zgred lub Forum Pozycjonowania przygotuje dobre rabaty. :D

10 minut temu, RabbitTransPoland napisał:

Jakbym mógł wydać 20K USD to z pewnością

Nie mówię o USD tylko Polish zloty (PLN).

Czasy gdzie własnymi rękami robiło się wszystko były w latach 90. 

12 minut temu, RabbitTransPoland napisał:

a teraz dopiero od paru lat wchodzi na rynek przewozów miedzynarodowych.

Więc czas na inwestycje w ten biznes.

OK EOT

Ok szkoda prądu. 

Na rewolucje przyjdzie czas. 

Mogę was poprosić żebyście zerkneli czy zmiana kolorystyki i fontu coś przynajmniej w 0.5% poprawiła odbiór ?

Gdyby ktoś potrzebował kiedyś transportu z lotniska w Gdańsku to zapraszam do skorzystania z Rabbit-Trans. Na hasło Zgred lub Forum Pozycjonowania przygotuje dobre rabaty. :D

Cytat

Pozycjonuje się trochę bardziej na klienta firmowego 

A masz całkowicie amatorską stronę www, powiedz mi co ma myśleć na Twój temat klient firmowy, korporacyjny?

Wiele maja zaplecza lepsze. To Twoja sprawa, oczywiście i tak ja mówisz budżet masz ograniczone, ale czasami lepiej nic nie robić jak robić w taki sposób. Na pewno do klienta firmowego nie trafisz taką stroną www bo pierwsza myśl będzie taka :Jeśli on ma taką stronę to jakie ma samochody?... Jeśli za 5000zł ( zlecając) możną kupić w miarę dobrą wizytówkę www, a samochód raczej nie... Możesz wprowadzać i 100 zmian ta strona będzie taka jak jest.

Cytat

Sądzę, ze za wizytówkę www niedużej firmy transportowej to stanowczo za dużo. 

• Like 1

3 godziny temu, MaxPan napisał:

Sądzę, ze za wizytówkę www niedużej firmy transportowej to stanowczo za dużo. 

Ale on nie ma samej wizytówki tylko stronę firmy + system obsługi zamówień z płatnościami online.

https://www.rabbittranspoland.com/pl/order-online
https://www.rabbittranspoland.com/pl/pricing

• Like 2

Dziękuję.

A masz może jakieś sugestie ?

Ja wiem na pewno że będę szedł w kolorystykę Czarno - Złotą 

Czekam na raport, ale na pewno będę starał się stronę główna nieco odświeżyć tak by bardziej przypominała firmę VIP taxi. Teraz bardziej przypomina mi firmę transportową. 
Niestety mam problem tego typu że na ta chwilę w mojej flocie panuje totalny bałagan, samochody krótko mówiąc nie nadają się na wizytówkę 

Bardzo mi się podoba strona "Prestige-Line.pl" w zasadzie dzięki analizie tej strony trafiłem na to forum.

Widać że jest tam włożone sporo pracy a ten kolega też zaczynał pracując własnymi rękoma a nie zatrudniając do wszystkiego agencje.

W dniu 6.01.2023 o 08:34, leligmo napisał:

Moim zdaniem wygląda jak zwykły amator.

A twój wpis to zwykły SPAM do tego z zmienioną oryginalną treścią przez dodanie swojego linka ?  Myslisz, ze tego nie widać ?

Kurczę kolorowy tutaj u was ?

Już widzę dlaczego tyle złego się mówi o tym biznesie.

4 godziny temu, RabbitTransPoland napisał:

Już widzę dlaczego tyle złego się mówi o tym biznesie.

O transporcie tak samo - chcecie mieć zajebistą stronę i SEO ale nie wysupłacie kilku tys. na zrobienie tego porządnie. Potem strona nie konwertuje a pozycjonowanie zrobione po łebkach za 700 zł miesięcznie i potem X razy tyle trzeba wyłożyć na poprawienie gunwa.

Nast razem jak wytkniesz, że coś się źle mówi o czyimś biznesie zacznij od siebie.

#musiałem

• Thanks 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Absolutnie się nie obrażam. 

Wywodzę się z rynku taxi i mógłbym o tym gorzko pisać godzinami. 

Zresztą już kiedyś umieściłem swoje wypociny anonimowo na kilku portalach a dzisiaj zaczynam prowadzić firmowego błoga który poza oczywistym celem utworzenia zaplecza też będzie takim moim trochę hobby a i przekaże w nim trochę od siebie. 

Wiesz co przychodzę tutaj na forum z otwartą głową jako Świeżak ale jednocześnie od samego początku jasno precyzuje co oczekuje i na co mam budżet. Tym czasem większość odpowiedzi jest na zasadzie daj mi lub komuś z branży zarobić a sam się zajmij swoją robotą. No sorry ale trudno mieć dobre zdanie gdy ktoś tobie młotkiem wbija ze masz mu dać kasę. Może się mylę wiesz jestem dosyć asertywny w stosunku do ludzi co zarabiają na umiejętnościach których ja się chce nauczyć.

Ale mam nadzieje ze też trochę mnie zrozumiesz bo jak zapytasz się kogoś o drogę to nie chcesz usłyszeć że żeby dobrze dojechać to nie bierz się za to zostaw samochód w domu zamów przewóz vip czarnym mercedesem bo mój kierowca na jeżdżeniu zjadł zęby.

Ale spokojnie ja jestem bardzo uparty i szybko się uczę a ostatnie co to obrażam się na mądrzejszych od siebie. Życie nauczyło mnie pokory chyba już trochę. 

A wracając jeszcze trochę do branży to chyba też się sporo zmienia, ja analizuje Taxi i na tą chwile głownie z mojego regionu. Widzę że sporo moich kolegów tych co osiągneli coś ma porobione strony, raz lepiej a raz gorzej ale jednak są to już nie tylko wizytówki na googlu. Mamy sponsorowane artykuły wykupowane prze niektórych mamy zaplecze z linków choć widzę że głownie śmieciowych.

Zrozum też że mój biznes to moje hobby, gdyby było inaczej to już dawno odwiesiłbym kluczyki na szafce. 

Drogą sprawa podmienianie linka cytując mnie uważam za niesmaczne, ale wiem że tak się po prostu w tym biznesie robi. 

2 godziny temu, RabbitTransPoland napisał:

Zrozum też że mój biznes to moje hobby

ja też seo traktuje jako hobby a zgredzenie wyszło mi z uzycia kole 43 roku życia ;)

Tak więc nick to tylko zapis historii ??

Mnie kiedyś nazywali czerwona czepeczka przez co do dzisiaj mam uraz do koloru czerwonego ? 

W środowisku nadal niektórzy mnie tak pamietają co jest trochę dziwne gdy 60 paro letni facet do 30 paru letniego tak nawołuje ? 

Ale skończmy już ten offtop bo mod zaraz przerzuci wątek do hydeparku ;)