Skocz do zawartości

Problem z US i Google

Damian :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie!

Dziś byłem w Urzędzie Skarbowym by otrzymać NIP, dowiedziałem się że go nie dostanę bo nie mam

"Żadnej informacji o tym że zarabiam..." co mam zrobić by wydano mi NIP?

Jak rozpocznę zarabianie z Google, a zaś nie powiadomię US o tym to będzie że "Okradam Państwo"

Co zrobić by wydano mi owy numer?

Pewnie tak. Ja kilka lat temu w wieku 17 lat składałem PIT-jakiś o wydanie numeru i nie było problemu. Wyślij im poleconym to będą musieli przyjąć i w okienku Ci nie odmówi kobitka

Powiedz pani w okienku, ze chcesz sie zatrudnic ale pracodawca wymaga numeru NIP do umowy.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Juz bylo o tym, czasem babki w US nie od tak wystawiać NIP'u.

Ale najprostrzą metodą jest znalezienie kogoś - kogokolwiek, kto ma dzialalność gospodarcza/firme i wystarczy ze Ci na tym formularzu odbije swoja pieczatke i wpisze swoj NIP i po sprawie - bo o to tym babką tylko chodzi - a tego co Ci to podbija to do niczego nie zobowiazuje :tancze:

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

NIP można _samemu_ wyrobić tylko przy zeznaniu rocznym - wypełniając formularz NIP-3 jako zgłoszenie identyfikacyjne - NIP3 jest wtedy załącznikiem dla PITu rocznego.

A poza zeznaniem rocznym, to NIP załatwia się za pośrednictwem pracodawcy.

Jeżeli jesteś niepełnoletni, to chyba powinieneś rozliczyć się z którymś z rodziców/opiekunów prawnych lub obojgiem z nich. Do tego nie potrzebujesz NIPu.

Poza tym kto jest zgłoszony do adsense, jak nie jesteś pełnoletni? W świetle prawa, to ta osoba jest podatnikiem, a nie ty.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności