Skocz do zawartości

Kilka pytań początkującego...

Kamil83

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu pozycjonuje stronke znajomego która jest już od ładnych kilku miesięcy w internecie jednak jeżeli chodzi o pozycjonowanie nie było nic prawie robione, aby mieć wgląd we wszystkie statystyki itp. zarejstrowałem się w google webmaster tools (jeśli można to tak nazwać :) ) i w google analytics...

Od około dwóch tygodni pracuje nad stronką (meta tagi, alty, title, anachory, mapa strony itp.) zmieniając jej kod w szczególności pod 2 frazy , dodając ją do różnych katalogów (seo friendly itp.) pod 2 frazy na których mi zalezy (dodaje po około 20-25 katalogów dziennie) oraz dodając stronke do różnych wyszukiwarek (oczywiście wszystko staram się robić zgodnie z informacjami zawartymi na forum aby nie zaspamować stronki :rolleyes: )

Więc nie będę owijał w przysłowiową bawełnę i zaczne od konkretów.

W google webmaster mam coś takiego : Indeksowanie strony głównej:

Googlebot ostatnio uzyskał dostęp do Twojej strony głównej w dniu 2007-02-04.

Sitemap dodano :2007-02-25 ostatnio pobrano: 15 godzin(y) temu.

Linki zewnętrzne : Wszystkie strony (łączna liczba linków) 3

Wewnętrzne : 1

Pytania:

1. Dlaczego Googlebot tak rzadko odwiedza moją strone ?! Przecież strona jest już w sporej ilości katalogów czy google bot sprawdzając katalogi nie widzi mojej stronki ?! (stronka jest w głównych katalogach jak np. (https://www.webwweb.pl/) itp. Dlaczego jej nie odwiedza?! Mapa strony jest pobierana a google bot nie może wejść?! To po co jest pobierana ta mapa strony? Sądziłem że pobranie mapy będzie równoznaczne z wejściem googlebota na stronke.

Polecenie - link:www.xxx.xx.pl - nie zwraca żadnych wyników

Czy po prostu muszę czekać.... jeszcze nie nadszedł ten dzień w którym zobacze wreszcie jakiekolwiek wyniki pracy ;)

2. Co będzie jeżeli wszystko zostanie zaktualizowane i okaże się że nagle stronka ma np. 500 linków zewnętrznych w google webmaster tools....

Myślałem że wyniki linków zewnętrznych będą pojawiać się w miare jak googlebot będzie wchodził na katalogi... a tu okaze się że naraz będzie ich nagle spora ilość - czy muszę się bać filtra? Czy raczej nie mam się czego obawiać , google jakoś widzi to że przyplyw linków jest w miare płynny (chociaz ja sam nie mam jak się o tym przekonać że on to wie ;) )?

Pytanie z innej beczki : Zaplecze i duplicate contenet a dokładnie chodzi mi o katalogi qlweb... chciałbym stworzyć proste zaplecze do testów qlweb , baze opisów gg i sporo tekstów które będą odpowiadały zawartości strony pozycjonowanej....

3. Wszystkie katalogi qlweb wyglądają w sumie bardzo podobnie szczególnie te w którym narazie jest bardzo mało wpisów... czy nie będzie problemów z duplicate content?! Lepiej stworzyć osobne zaplecza z inną zawartością czy wszystko połączyć razem qlweb+opisygg+ teksty itp. ?!

To chyba na tyle narazie ;)

1. bo masz za mało zaindeksowanych linków, katalogi to nie wszystko. dodaj w stopce na forum tutaj i do innych form to może będzie lepiej.

linki sprawdzaj w yahoo i msn

2. mała szansa zeby nagle zobaczył wszystkie linki na raz.

duplicat content no muszą się różnic w około 20% treści, wraz z wygenerowanym kodem html, to bezpieczna wartość.

3. najlepiej robić zaplecze związane z frazami pozycjonowanymi.

przeczytać zalecam przyklejone tematy w tym dziale

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

A ja Cie zapewniam ze znajdziesz odpowiedzi na te pytania oraz na 1000 innych

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Od około dwóch tygodni pracuje nad stronką [...] dodając ją do różnych katalogów [...]

Polecenie - link:www.xxx.xx.pl - nie zwraca żadnych wyników

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...ost&p=35260
Najczęściej zadawane pytania - F.A.Q

Google nie zlicza moich linków, dlaczego?

Zapytanie "link:" jest aktualizowane ok. raz na 4-6 tygodni (wtedy wszyscy na tym forum trąbią o update linków). To co widzisz jest nieaktualne, to raz. Google pokazuje tylko próbkę linków, to dwa.

Heh dzięki wszystkim za odpowiedz... nie ma to jak wczytywać się w różne tematy nie czytają najważniejszego czyli FAQ :rolleyes:

I jeszcze tylko sprawa sitemap w google webmaster tools... po co jest sciągana co kilka godzin ? Google bot i tak dopiero ją przeczyta pewnie za kilka tygodni...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności