Skocz do zawartości

pytanie w zwiazku z domena a mozliwoscia bana

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam pytanko, kupilem ostatnio domene, ktora zamierzam zastapic moja pierwotna domene ktora uzyskalem wraz z zakupem serwera, pod starym pierwotnym adresem umiescilem juz stronke w kilkunastu katalogach i wyszukiwarkach, pytanie: czy jesli zaczne umieszczac teraz od nowa w katalogach i wyszukiwarkach moja strone juz pod tym nowym adresem jednak z tymi samymi slowami kluczowymi i opisem ktory byl uzyty pod starym adresem to czy np: google lub inna wyszukiwarka nie bedzie tego odbierala negatywnie -(mozliwosc bana) czy wogole mozna tak robic ze na poczatku umieszcza sie pod starym adresem w katalogach i wyszukiwarkach dany adres strony z pewnymi meta tagami i pozniej uzywa sie tych samych meta tagow jzu pod innym adresem?

jestem poczatkujacym w sprawach pozycjonowania i jesli moje pytanie jest banalne prosze o wyrozumialosc

z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

na starym adresie zrob przekierowanie 301, poczytaj "o tym"

Czy jest konieczne robienie przekierowania 301? pytam poniewaz strone opublikowalem 4 dni temua wiec jescze zadnego PR nie mam, odwiedzin tez nie za wiele, nawet google mnie jesczze nie odwiedzilo (pewnie za jakies 2 tyg. najwczesniej) wiec tak naprawde nie zalezy mi na tym co obecnie wypozycjonowalem bo bylo to zaledwie kilkanascie katalogow i wyszukiwarek wiec powstaje pytanie czy moge zrobic tak aby pod nowa juz pod nowa domena umieszcac od poczatku w wyszukiwarkach i katalogach strone z slowami meta tagami starego adresu?

byc moze zle rozumuje jesli tak prosze mnie poprawic, jak napisalem jestem poczatkujacy i kazda sugestia jest dla mnie jak zloto :rolleyes:

pozdrawiam

Myslisz ze jak bedziesz umieszczal nowa domene w katalogach to stara umrze?

Zrob przekierowanie 301 lub zbuduj serwis od nowa.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności