Skocz do zawartości

140k samogenerujących się podstron

WZS

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio z ciekawości przyglądałem się stronce, którą jakiś czas temu skleciłem.

Klient o tyle na niej stracił, że poprosił o księgę gości bez zabezpieczeń antyspamowych - a wiadomo czym to skutkuje :rolleyes:

No i tutaj moje pytanie. Bo okazało się, że strona ma 140k zindeksowanych podstron i rośnie (z czego oczywiście większość w wynikach uzupełniających- wartościowych stron ok 300). Czy te podstrony mają jakąkolwiek wartość? Content jak się można domyślić niezbyt ciekawy, ale gdyby tak powycinać z niego linki, wszystkie zbędne tagi również usunąć, zająć się skrypcikiem który do meta wrzucałby adekwatny do treści opis i tagi...

Czy to wogóle ma jakiś sens?

Dopiero zaczynam z SEO i w sumie wiem, że taki content to nic ciekawego dla ^G, ale z drugiej strony 140 000...

Strona ma PR=2 (w sumie nie wiem skąd- do dwóch PR moze się pojawić bez linkowania z zewnątrz?) a jej adres www kspolonez pl

BTW: tak się właśnie wychodzi jak człowiek poskąpi paru groszy na choćby najprostszy filtr antyspamowy :)

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

Toż to najzwyklejszy śmietnik. Możesz robić z nim cokolwiek, ale wartościowej treści z niego nie uzyskasz.

Nie wiem skąd wziąłeś te 140k zaindeksowanych podstron - google wskazuje na zupełnie inną liczbę.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Toż to najzwyklejszy śmietnik. Możesz robić z nim cokolwiek, ale wartościowej treści z niego nie uzyskasz.

Nie wiem skąd wziąłeś te 140k zaindeksowanych podstron - google wskazuje na zupełnie inną liczbę.

Ja wiem że śmietnik, że to dla człowieka nic wartościowego, ale moje pytanie czy G w żaden sposób tego nie kupi...

Faktycznie ilość zindeksowanych podstron dziś to już 119k (w wynikach uzupełniających) [screen?], widać to bardzo ulotna liczba ;)

Ja z tym planów nie wiążę, ale skoro tak jakoś wyszło przy okazji...

Z tym że na dobrą sprawę, czy te wszystki qlweby, senniki itp. to coś innego niż śmietniki?

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

• 10 miesięcy temu...

Tyle tylko że ten site najwyraźniej Ci leci w dół, bo teraz jest 3600.

Jak dla mnie to nie ma sensu nic z tym robić, gra nie warta świeczki :)

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Ja mam w usuniętej poczcie 26000 maili. Trzymam, może sie przyda. Co najmniej 1000 z nich to content polski i angielski. :)

Wordpress ma możliwość wysyłania postów mailem. Zastanawiałem się kiedyś czy nie rozpropagować nieużywanych adresów @ na różnych forach i zrobić z przychodzącego spamu samowystarczalne blogi:)

W sumie jak z RSSami, ale tu przynajmniej nikt nie powie, że łamię prawo autorskie.

EDIT: a tak trzymając się tematu to możesz to tyle zaindeksowanych podstron możesz wykorzystać np. w e-weblinku

Tyle tylko że ten site najwyraźniej Ci leci w dół, bo teraz jest 3600.

Jak dla mnie to nie ma sensu nic z tym robić, gra nie warta świeczki :pytajnik:

Leci, bo coś tam poblokowałem spamy na chwilę... Ale już się tym nie zajmuje...

A wracając do samego początka tematu - od początku wiedziałem że to raczej niezbyt rewolucyjny pomysł, ale teraz wiem, że raczej beznadziejny , bo są lepsze sposoby na generowanie losowej treści... ...Posadzić ZU przy vi i kazać zamknąć :pytajnik:

Na blogu:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności