Skocz do zawartości

problem z klientem

romsend

Rekomendowane odpowiedzi

No i mam swój pierwszy zatarg z klientem.

W sumie sam się o to prosiłem nie sporządzając wcześniej umowy.

Przedstawiłem klientowi szkic strony - jemu się bardzo spodobał.

Po dwóch tygodniach jak strona była na ukończeniu stwierdził - że mu się w ogóle nie podoba i on myślał, że to będzie wyglądać zupełnie inaczej itp.

Tak wiem sam sobie jestem winien, bo nie spisaliśmy odpowiedniej umowy od razu.

Mieliście podobne problemy ?

Mieliscie - standard. Dlatego teraz staram sie spisywac umowy. Ale jak ktos bedzie Ci chcial uprzykrzyc zycie, to i umowa nie pomoze.

Cierpliwosci :tancze:

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Niejednokrotnie.

Dlatego dobrze jest mieć umowę w której masz zaakceptowaną szatę graficzną i rozpiskę funkcjonalności, oraz paragraf mówiący o wzroście kosztów w przypadku przekroczenia zakresu prac opisanego w umowie.

Klienci zawsze przekraczają zakres prac ale masz możliwość nieco ich powstrzymania przypominając o paragrafie.

Każdy z nas uczy się na błędach - pewnie już nie podejmiesz się więej pracy bez podpisania umowy.

Ja pracuje etapowo

Grafika-akceptacja-kasa, flash, cięcie-akceptacja kasa itd.

Za każdy powrót do rzeczy zaakceptowanej kasa :tancze:

I tak jest w umowie

adek

Ps

tez mi sie zdarza choć rzadko nie podpisywać umów. Ale jakoś do tej pory wyczuwałem klienta !!! Zabezpieczeniem jest zadatek po jakimś etapie wykonanej pracy (np akceptacja grafy) oraz info że pliki klient dostaje lub przerzucasz mu serwer jak zapłaci reszte

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności