Skocz do zawartości

Expirka z dwoma roznymi tematami

VoytekIanNiznik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzlafRock,

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazlem expike, ktora tematycznie pasuje (nazawa domeny+backlinki i kotwice-te sa z nazwa firmy, a w nazwie firmy najwazniejszy klucz) z witryna, ktora chce postawic. Problem w tym, ze przez ostatni rok postawiona byla na tej domenie malezyjska witryna o sposobach redukcji masy ciala, a wiec kompletnie inna tematyka. Domena jest dosc czysta, za wyjatkiem popularnych "website list" domen. Czy to, ze byl na niej inny temat przez kilka miesiecy wplynie negatywnie na odzyskanie potencjalu domeny, na ktorej zbuduje zgodna tematycznie witryne?

Edytowane przez VoytekIanNiznik

44 minuty temu, VoytekIanNiznik napisał:

Czy to, ze byl na niej inny temat przez kilka miesiecy wplynie negatywnie na odzyskanie potencjalu domeny, na ktorej zbuduje zgodna tematycznie witryne?

W czasach [ AI - artificial intelligence ]  - IMHO TAK .
Do tego jeszcze to "malezyjska " ?

• Thanks 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki.

@zgred@okazwłoka @Grey Ronin @s_matysik

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Domena (w niszy, w którą celuję-zgodność tematyczna z moim projektem 100%) należała do kanadyjskiej firmy przez prawie dziesięć lat, a przez kilka miesięcy była na niej malezyjska witryna o oleju na obniżenie poziomu tłuszczu w organizmie (malezyjski "doktor" nie tknął profilu backlinkowego, sprawdziłem ahrefs, linkassistant i uber).

Edytowane przez VoytekIanNiznik

Miałem podobny temat do Twojego , u mnie nic złego się  nie stało wszystko idzie zgodnie z tematyką strony siedzi ładnie w google. Dodaje linki tematyczne z innych stron, napy itd...Robię swoje nie przejmuje się co tam było na niej.

• Like 1

Blog wielotematyczny--> www.pisany.pl  Copywriter --> www.strefapisania.pl   O psychologi słów kilka --> Psychologia blog

2 minuty temu, damianzdw napisał:

Robię swoje nie przejmuje się co tam było na niej.

A cha. Więc jaki sens według Ciebie ma szukanie/wykorzystanie expirek ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Godzinę temu, Mion napisał:

A cha. Więc jaki sens według Ciebie ma szukanie/wykorzystanie expirek ?

Może źle to napisałem dlatego nie zrozumiałeś , kupiłem domenę powiedzmy z tematyki klimatyzacji pod tą samą tematykę, a ktoś postawił na niej w ostatnim roku stronę o np. turystyce... linki prowadzące do strony są o klimatyzacji, więc postawiłem od nowa stronę o klimatyzacji zrobione wszystko zgodnie z seo i nic się złego nie stało , z indeksu wyleciały wpisy o turystyce a są tylko te moje.

• Like 1

Blog wielotematyczny--> www.pisany.pl  Copywriter --> www.strefapisania.pl   O psychologi słów kilka --> Psychologia blog

5 godzin temu, VoytekIanNiznik napisał:

(malezyjski "doktor" nie tknął profilu backlinkowego, sprawdziłem ahrefs, linkassistant i uber).

No to skoro tak, to jest szansa że domena dobrze Ci zadziała. Czemu po prostu jej nie przetestujesz?

Z expirkami nigdy nie wiadomo na 100%, trzeba robić testy i 1 na 5 zadziałą dobrze jeśli wybrałeś dobre domeny.

• Like 1

• Rozwiązanie

Przecież google dopuszcza zmianę tematyki domeny. Najważniejszym kryterium w doborze domeny z historią do nowych projektów są linki prowadzące do domeny.

• Like 1
  • Thanks 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

21 godzin temu, SzlafRock napisał:

Przecież google dopuszcza zmianę tematyki domeny.

Ale jak całkiem zmienisz tematykę to expirka zwykle "działa" gorzej niż jeżeli zachowałbyś ciągłość tematyki

• Like 1