Skocz do zawartości

linkowanie a ip

kubikkk

Rekomendowane odpowiedzi

Alo - mam problem z linkowaniem, poniewaz stosujac sie do zalecen ekspertow, linki musza pochodzic od roznych ip, co wplywa na ich moc... Co jednak jesli to zmiksujemy:

Mam 3 rozne hostingi (A,B i C) i na nich 3 domeny/subdomeny (A1,A2 itd...) - z tego co wiem kazda w taki sposob jest traktowana jako oddzielna strona:

A1, B1, C1 - linkuja na jenda fraze (sa powiazane tematycznie) , A2, B2, C2 - na inna itd...

A1----------------------W

A2

A3

B1

B2----------------------W

B3

C1

C2

C3----------------------W

Z kazdego hostingu A, B, C (unikalnego ip) linkuje na okreslona fraze do strony WWW ktora chce wypozycjonowac - jak powyzej.

Czy z pozostalych stron na innych serwerach dopalac np: do A1 - link z B1 i C1 i analogicznie link do B2 z A2 i C2... (na pokrewne frazy) Czy google sie polapie na ten lancuszek i czy jest to sensowne, jesli mowa o unikalnych -"naturalnych" linkach (bo najpierw z ip A besposredni link, a pozniej z ip B, ale to ip bedzie mialo linka z ip A, wiec jakby siec, a google chyba nie jest glupie? Czy to dobry system, czy tez darowac sobie zakladanie podobnych stron na roznych serwerach, nie linkowac miedzy soba, a jezeli linkowac to strony glowne, czy podstrony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności