Skocz do zawartości

Google pl com - róznice

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Witka

Potrafi ktos to logicznie wyjasnic jak to jest z tym iwynikami wysz. z pl i com?

1) jakie gogole widza polacy bo ja se moge to google wpisac i to wiem ze niektózy mają przekierowanie na pl

2) co znaczy ze na google COm - jest opcja wyników w polsce - po co to

3) dlaczego na google pl i com po wybraniu opcji szukaj wyniki w Polsce - są rózne opcje np:

dla frazy A - w com jest 500.000 zas w pl 1,500.000 - przy wybraniu szukaj w polsce.

thanks

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

1. Twoja geolokalizacja jest z polski łącząc się z USA nie masz opcji "go to google polska"

2. j/w

3. jeżeli fraza jest polskojezyczna to nic dziwnego

4. wątki o geolokalizacji polecam :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dzieki

ale dlaczego na obu googlach jest opcja szukaj w polskich wynikach

Czy dobrze rozumiem:

Szukając na Google.pl - mam wyniki światowe i polskie do wyboru

Szukając na Google.com mam wyniki ... tez swiatowe i polskie do wyboru( po co)

Skoro oba wyszukwiania są z polski to dlaczego na daną fraze przy wyborze szukaj w polsce jest rózna ilosc wyników w róznych Googlach?

Uwazam ze jak szukam wyników w polsce to na obu Googlach powinno byc to samo.

To jest istotne bo jak ktoś wpisze com lub pl to widzi różną ilość wyników przy wyborze szukaj w polsce.

Więc jak to jest ze polskojęzyczna fraza: a ma rózną ilośc wyników w com i pl ?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

To chyba tez zalezy czy masz jakies BL na zagranicznych stronach. Kiedys spotkalem sie ze stwierdzeniem, ze strona, ktora ma zagraniczne BL bedzie nieco wyzej na google swiatowym od stronki ktora nie ma zagranicznych BL. Oczywiscie jezeli te strony sa blisko siebie i maja podobny status.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

nie

sprawdz sam ze to dotyczy prawie kazdej frazy

poszukaj wyników w .pl i .com - dla jakiejkolwiek frazy przy opcji" szukaj w wynikach polski"

a gdzie Ty masz w google.com opcje

szukaj w wynikach polski
??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie wyświetla się mi ta opcja ups może wina neo może DC ?

W neo faktycznie moz ebyc inaczej z google. Ja mam dostawce w kablowce to jak wskocze na google.com -> google.pl i szuka w polskich. A jak u kumpeli na neo wskakuje na google.com to nie ma przekierowania na .pl. A to wszystko dlatego, ze TP zakupilo kiedys pule IP pod neo w USA i Cie rozpoznaje tak jakbys mieszkal w USA dlatego nie widzisz tej opcji 'Serach Polish pages'.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

mam Neo jak wybieram com to mam pl ale jak wybieram google z tolbara to mam com

tylko które wyniki sa prawdziwe

wracając do problemu

jestescie w stanie sprawdzic swoje frazy z opcji"szukaj w polsce" w com i pl ?

jak klientowi który ma też dwie opcje wytłumaczyc co jest prawdziwe

szukaj w polsce w com czy w pl ? dlaczego wogóle tam są rózne ilości zwracanych wyników ?

mrtn we rfrazie którą zaopdałes akurat wynik są te same dla obu gogli ale sprawdz inne frazy

oki ;-) w tej frazie tak ale gorzej jest przy frazie szachy

różnica w ilości tak, różnica w wynikach zgodna ze zwykłym "rozkładem googledance".

beerbant nawet jezeli nie wyświetla się wybór "z polskich" wyniki powinny być takie jak przy tym wyborze (sprawdż czy jesteś wylogowany z google acounts)

a tu jak masz :pisze:

https://www.google.de/search?hl=de&q=be...&lr=lang_pl

Ergebnisse 1 - 10 von ungefähr 723 Seiten auf Polnisch für beerbant :)

Suche: ( ) Das Web ( )Seiten auf Deutsch ( )Seiten aus Deutschland (*)Anpassen

dopiero missch masch

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności