Skocz do zawartości

linkowanie do folderu

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o linkowanie folderu na domenie :

www.domena.pl/folder

oczywiscie w folderze jest index.php i inne podstrony, co lepiej pozycjonuje zawartosc folderu

www.domena.pl/folder/index.php

czy

www.domena.pl/folder

wydaje mi sie ze opcja bez indexu bo wszystko sie pozycjonuje w folderze, jakie macie refleksje?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

...bo wszystko sie pozycjonuje w folderze, jakie macie refleksje?

przeciez adres i jeden i drugi prowadzi tylko do jednego i tego samego pliku! Wiec skoro wywoluje sie to samo, jeden konkretny plik ,to niby skąd teza że równiez i podstrony tym samym linkujesz ?

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Tylko zwracaj uwagi na to, że

www.domena.pl/folder i

www.domena.pl/folder/

nie musze zawsze wprowadzić do tego samego pliku - najwięciej serwerów mają tak ustawione, że przekierują www.domena.pl/folder do www.domena.pl/folder/ jęsli nie ma plik folder ale NIE wszyscy!

I wydaje mie się, że zgodne z RFC są to rózne adresy.

Tylko zwracaj uwagi na to, że

www.domena.pl/folder i

www.domena.pl/folder/

u mnie oba przekierowują do www.domena.pl/folder/index.php

tyklo czy robic tak :

czy tak

www.domena.pl/folder

co daje wiekszą moc dla plików w tym folderze?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

co daje wiekszą moc dla plików w tym folderze?
To jest bez różnicy.

Ale radził bym zostać przy takim

www.domena.pl/folder/

Bedzie bardziej uniwersalne na przyszłość i zadziała z kazdymi kombinacjami. Z mod-rewrite lub bez mod-rewrite itp.

www.domena.pl/folder/index.html

www.domena.pl/folder/index

.

nie o to chodzi

ja sobie ten katalog pozycjonuje w nim mam z 30 podstron jesli link zew. prowadzi do całej domeny to pyatm sie czy jesli prowadzi do calego katalogu(folderu jak to zwał), a nie do indeksu to czy sila linków rozklada sie na podstrony w tym katalogu. Czy jesli pozycjonuje index w tym katalogu to sila skupia sie tylko na indeksie?

Pozycjonując taką stronę o takim linku:

www.domena.pl/folder/ (zakładając że domyslnie otworzy sie index.php)

to właśnie pozycjonujesz dokładnie:

I nie ma możliwości aby przy okazji pozycjonowały się inne strony do ktorych nie dałeś linka pzycjonującego.

.

I nie ma możliwości aby przy okazji pozycjonowały się inne strony do ktorych nie dałeś linka pzycjonującego.

czyli ujnia

wiec wina lezy po stronie serwera a da sie jakos to załątwic by ../katalog/ nie przekierowywal do index.php ? bo rozumiem ze pozycj0nowalo by sie wtedy wszystko w tym katalogu

marcin_dance: Gdyby tak było jak Ty chcesz , to każdy by tak linkował. Ja sam mam katalogi robione na dwa sposoby, pierwszy zrobiony wlasnie w ten sposob www,domena,pl/katalog/ a drugi na subdomenie. W zasadzie do teraz zaluje , ze ten pierwszy wogole wybralem, ale to raczej wynikalo z niewiedzy. Z tego co widze, sprawdzając linki do www,domena,pl/katalog/ i www,domena,pl/katalog/index.php to dochodzi do rozwarstwienia linkow (czesc linkuje do mnie na katalog/index,php, czesc na /katalog/) jak przy linkowaniu do www,domena,pl i domena,pl bez mod_rewrite.

02-468x90.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności