Skocz do zawartości

Zarejestrowałem konto w 2008 roku - czas się przywitać :)

ex0n

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Godzinę temu, LambWin napisał:

To była dobra rejestracja

testujesz AI na pdostawie topicu?  Ciekawe...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Użytkownicy forum PiO często wysyłają spam - jak można temu zaradzić  ?

Cytat

Istnieje kilka sposobów, aby zaradzić problemowi spamu na forum PiO. Oto kilka sugestii:

• Zaostrzenie zasad rejestracji: Wymagaj potwierdzenia konta za pomocą adresu e-mail, aby zminimalizować ilość niepotrzebnych kont. Możesz również dodać pytanie CAPTCHA do formularza rejestracyjnego, aby upewnić się, że osoba rejestrująca konto jest rzeczywiście człowiekiem.
  • Użyj oprogramowania antyspamowego: Istnieją specjalne narzędzia antyspamowe, które potrafią automatycznie wykrywać i blokować spam. Możesz zainstalować takie oprogramowanie na swoim forum, aby zmniejszyć ilość spamu.
  • Wprowadź ograniczenia dla nowych użytkowników: Ogranicz możliwości publikowania dla nowych użytkowników, aż osiągną określoną liczbę postów lub zostaną zatwierdzeni przez moderatorów. Możesz również wprowadzić czasowe ograniczenia dla nowych użytkowników, na przykład ograniczyć liczbę postów, które mogą opublikować w ciągu dnia.
  • Dodaj funkcję zgłaszania spamu: Umożliwienie użytkownikom zgłaszania spamu na forum może pomóc w szybkim usuwaniu niechcianych postów. Możesz zintegrować formularz zgłoszeniowy z systemem zgłaszania moderatorom.
  • Wymagaj moderacji: Możesz również wymagać, aby każdy post był zatwierdzany przez moderatorów przed opublikowaniem na forum. Choć może to trochę opóźnić publikację nowych postów, to znacznie zredukuje ilość spamu na Twoim forum.
  • Zachęć do udziału: Zachęć użytkowników do udziału w dyskusjach i publikowania wartościowych postów. Spam często jest publikowany przez boty lub osoby, które chcą tylko zrobić szkodę, a zwiększenie liczby uczestników może zmniejszyć skuteczność takich działań.

Zastosowanie powyższych metod powinno pomóc w ograniczeniu ilości spamu na forum. Należy pamiętać, że walka z spamem jest procesem ciągłym i wymaga stałego monitorowania i aktualizowania zasad, aby zapobiegać nowym rodzajom spamu.

?

• Haha 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Spamują nie jakoś nagminnie i spam jest usuwany, większe ograniczenia zmniejszą i tak nie duży ruch. Jeśli chodzi o etiologie to konta są zakładane ręcznie. Ograniczenie pisania dla nowych kont będzie bezsensownym posunięciem.

Cześć spamu zostawia się celowo dla śmiechu, później usuwa się. Jedno/dwa konta dienie to zupełnie nie jest jakiś problem, żeby nad nim pochylać się.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
W dniu 21.01.2023 o 20:19, ex0n napisał:

Witam Wszystkich :)

Zarejestrowałem konto w 2008 roku, zaglądałem tutaj sporadycznie. Nadszedł w końcu czas na napisanie pierwszej wiadomości i zwiększenie aktywności :)

Ja też się witam :D

Zdziwiło mnie, że jestem tu "dopiero" od 2010 bo sam miałem podobnej tematyki forum już w 2004 a 2010 to raczej końcówka mojej kariery "wykonawczej" w tej branży :D

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Cześć. Notabene, też trafiłem na to forum w 2008 roku. Zarejestrowałem profil w tym roku, zatem przyszedł czas żeby wszystkich powitać, bo od 2008 roku nie sądziłem, że zdam maturę, skończę studia na kierunkach absolutnie nie związanych z marketingiem internetowym i wrócę znowu do grzebania w Internecie i realizacji marzeń o założeniu bloga, zarabianiu na adsense lub prowadzeniu e-commerce. Chciałbym się dużo tutaj nauczyć, a mam nadzieję, że napisanie tej wiadomości sprawi, że będę zaglądał tutaj częściej. Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...