Skocz do zawartości

Prosze o pomoc !? chyba dostałem bana od google

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

czy umieszczanie slow kluczy w tzw tekscie zastepujacym obrazka moze byc odebrane przez google za spam ? z gory dziekuje za odpowiedz

alt="slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo slowo " - to jest spam

alt="slowo1 slowo2 slowo3" - to nie jest spam

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Jeszcze małe pytanko,

czy w meta tagach lepszym ustawieniem dla robotów wyszukiwarki jest:

<meta name="robots" content="index, follow" /> ktore mam obecnie ustawione,

czy moze :

<meta name="Robots" content="all" />

nie wiem czy moglem tutaj umiescic takie zapytanie jesli nie to przepraszam jesli tak dziekuje za odpowiedz

Usun to a robot i tak bedzie przychodzil.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

chcialem uzyskac jeszcze jedna odpowiedz na pytanie dotyczace mozliwosci spamu pisze to tutaj bo nie chche specjalnei dal tego pytania zkladac nowego tematu a mianowcie:

sytuacja jest dziwna bo po wejsciu na moja strone u gory pokazuje sie tylko : Portal logistyczny - Easylogistyka - czyli tak jak byc powinno ale jak zobaczymy w zrodlo strony to mam 2 razy powtorzony title:

wyglda to tak:

<title>Portal logistyczny - Easylogistyka</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />

<title>Portal logistyczny - Easylogistyka - Start</title>

co daje nam w sumie tytul: Portal logistyczny - Easylogistyka Portal logistyczny - Easylogistyka - Start - troche dlugi i bezsensowny i wlasnie przy dokonaniu oceny meta tagow analizerem wyskakuje wlasnie ze tytul strony jest taki jak ten podany wyzej

wie moze ktos czemu powtarza sie 2 razy <title> i jak mozna dokonac zmiany kodu? czy nie czasem w pliku index.php? i czy wlasnie ta sytuacja nie powoduje ze google moze odbierac to za spam bo w samym tytule mamy powtorzenie kilku slow?

A kto kodowal strone?

oczywiscie ze ja jednak dokonywalo sie to za posrednictwem panelu administracyjnego cms joomla gdzie strony sa generowane dynamicznie , najprawdopodobniej tej zmiany musze dokonac recznie poniewaz z pozycji panela wszystko wyglda ze jest zrobione prawdilowo natomiast co do tego tytulu to moze byc w takiej postaci odebrany za spam?

kamilson, usuń jeden title z pliku .php.

nie chche specjalnei dal tego pytania zkladac nowego tematu
Kiedy właśnie po to zakłada się nowy temat. Ten jest poświęcony banowi, a nie podwójnemu tytułowi.
czy nie czasem w pliku index.php?

To może być zarówno index.php, header.php jak i wszystkie pliki podstron.

Witam wszystkich serdecznie,

Mam dobra wiadomosc - strona po 2-3 dniach nie bycia wogole w wyszukiwarce google dzisiaj wieczorem pojawila sie na nowo jednak jest male ale a mianowcie po wpisaniu w google domeny strony nie wyskakuje adres prawidlowy strony głownej tylko jakis katalog patrz: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ea...gistyka&lr= z tego co wycztlaem tu na forum kilak osob mialo podobna sytuacje i radziliscie aby sie tym nie przejmowac tylko poprostu dalej stronke linkowac a wsyztsko sie zaindeksuje prawidlowo czy to prawda??

z gory dziekuje za cala okazana pomoc, jednak moja panika okazala sie niepotrzebna, zareagowalem tak poniewaz jestem w pozycjonowaniu poczatkowy i pierwsze odczucia to na pewno jakis filtr badz ban od google ale jednak na szczescie okazalo sie inaczej czego sie ciesze

jeszcze raz pozdrawiam

Stary, Google ma zaindeksowane kilka(naście) miliardów stron. Jak dodałeś swoją, to nikt się tym w firmie specjalnie nie przejął. Roboty nadal buszują po sieci, więc daj im szanse i czas a na pewno Cię odwiedzą. A jak Cię już odwiedzą i spodoba im się Twoja strona to dostaniesz w prezencie (może na Dzień Kobiet) Fresh Site Bonus. Po jakimś czasie Twoja strona znowu spadnie, napiszesz nowego posta - życie :)

Cierpliwości, jak będziesz mądrze linkował to z czasem wszystko się unormuje i będzie OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności