Skocz do zawartości

HOME.pl - czego nie powie ci reklama

maciek76bis

Rekomendowane odpowiedzi

Home - czuj się jak u siebie w domu:

- mysql tylko bazy danych w Innodb co powoduje iż nie obsługuje Fulltext Search

- brak możliwości połączenie się z bazą na innym serwerze

- mogli by czasem powiadomić o zmienię oprogramowania bazy mysql

i o możliwych konsekwencjach z tego wynikających w szczególności w oscommerce

- zbyt duża popularność

- samochwalstwo iż jest to najlepszy hosting

- proponuje dodać do ich reklamy "nr1 w polskim Hostingu - dla mało wymagających klientów z niedużą liczbą odwiedzających "

+ dobry support

+ jeden z lepszych panelów do konfiguracji DNS

+ dobry uptime

+ fajna podkładka pod mysz jedna z lepszych, ale i tak nie wykupiłem u nich dla siebie Hostingu

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak juz wspominaliscie zewnetrzne include() trzeba zastapic cUrl'em.

Dla mnie najgorsza wada ostatnimi czasy jest zablokowana mozliwosc polaczen mysql z zewnetrznymi bazami danych. Ale polaczenia bazodanowe przychodzace do home.pl z innego serwera sa juz dozwolone...

Strasznie utrudnilo mi to prace, nie ma zadnej mozliwosci/elastycznosci z ich strony dopisania np. zewnetrznego serwera po IP jako zaufanego (w tym wypadku Dom Maklerski...).

Teraz musze kombinowac jak kon pod gore, aby pobierac dane z zewnetrznego serwera MySql z wykorzystaniem jeszcze jednego innego serwera jako posrednika... Przez takie glupie kombinacje mysle o zmianie serwera albo o kupnie dedyka (nie w home.pl).

Pozdrawiam,

Ważka

Pieprzycie od rzeczy. Hosting w home.pl jest bardzo dobrym hostingiem, ale jest przeznaczony dla osób mających kilka normalnych stronek. Jeżeli wymagacie cudów na kiju, to jedynym rozwiązaniem jest serwer dedykowany, a nie lamenty. Wirtualki zawsze muszą mieć ograniczenia, zawsze muszą mieć dużo poblokowane i właśnie dzięki temu na home.pl wszystko działa stabilnie. Do administratora należy podjęcie decyzji, które funkcje są potrzebne 99% klientów, a przy których nie warto ryzykować dla 1% - odpowiedź z BOK zawsze jest taka sama, zapraszamy po dedyka.

Klient dał się naciągnąć? To po co kupował sam coś, na czym się nie zna? Tak samo, jakbym poszedł po używany samochód bez dobrego mechanika. Pretensje można mieć tylko do siebie, a nie do sprzedającego.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Klient dał się naciągnąć? To po co kupował sam coś, na czym się nie zna?

A bo przyszedł handlowiec i tak mu widac w głowie namieszał - a klient sobie zaplanował, że będzie strona tylko więc idąc za radą handlowca kupił "coś porządnego, co będzie wystarczające na jego potrzeby".

Ma nauczkę.

Tak samo, jakbym poszedł po używany samochód bez dobrego mechanika.

Porównujesz nowy hosting w Home.pl do używanego samochodu? Faktycznie wygląda na nieco używany :)

Pretensje można mieć tylko do siebie, a nie do sprzedającego.

No i tutaj się z tobą nie zgodzę. Porządna, szanująca klienta firma doradzi mu rzetelnie - czym zyska w przyszłości więcej niż skubiąc go jednorazowo i paląc wszelkie mosty. Ja sam się zaliczam do "firm" które nie kroją klienta z czego się da i dlatego jestem dalej polecany (chociaż "sam bez butów chodzę"). Jako firma godna zaufania, która nie tylko zrobi i wypozycjonuje stronę, ale zoptymalizuje posiadane usługi, pokaże klientowi "z czym to się je".

Prawda jest taka, że lepiej przywiązać do siebie klienta i zarabiać dzięki niemu przez lata, niż "skroić frajera" na ile się da.

Moim zdaniem Home sam sobie kuku robi - niezależnie od tego czy to polityka firmy czy nieuczciwy handlowiec.

I dobry helpdesk niewiele tutaj zmieni - tym bardziej że tańsze hostingi też poprawiły znacznie obsługę - w końcu uczą się na wcześniejszych błędach.

Apartamenty w Międzyzdrojech do wynajęcia na stronie Międzyzdroje noclegi i katalog Zycki oraz Tapety zwierzaki na pulpit.

Zamiast ciągle narzekać na WIELKIE firmy które mają super opinie = super wielkie ceny to lepiej zainteresować się mniejszymi firmami które liczą się z każdym klientem i nie w ten sposób aby tylko wyciągnąć jak najwięcej kasy przy pierwszym kontakcie i takie firmy istniają i jest ich na prawdę wiele - nie mówiąc już o większych możliwościach konfiguracyjnych, które dbają w poprawne działanie usług, nie napychają ile tylko wlezie kont na jednego dedyka, których właściciele wypowiadają się na forach publicznych, pomagają innym, wskazują błędy (webhostingtalk.pl)

- MasterNET.pl

- Progreso.pl

- Iq.pl

- ...

Mucha siedząca na kupie końskiego nawozu, może sprawiać wrażenie szczęliwej

Tani Hosting & Hosting - polecam z czystym sumieniem :) ^^ Żadnej ściemy i krętactwa ^^

Zalety : Bardzo dobra pomoc techchniczna ,duzo ulatwien co do obslugi hotem czeste promocje ktore wcale nimi potem nie musza byc :)

WADY : sciemnianie i kretacstwo kombinowanie spamowanie reklamami z zyskami dla nich ( cechy ktore sie ujawniaja kiedy chodzi o kase w PL necie wiec sie nei dziwcie) od cen serwerow po domeny ,zanizanie stawek przede wszystkim w okresach swiatecznych i promocyjnych potem wala sobie takie ceny ,ze widzisz ,ze rachunki naprawde wzrosly !!!

DROGIE oplaty za hosting serwery w porownaniu z innymi krajami ...

Jak dla mnie nie polecam ,a naprawde mozna znalesc duzo lepsze hosty i za swietna kase do tego nawet ci nie bedzie potrzebny support / pomoc ,a jak juz to sporadycznie bo wszystko ladnie jest umieszczone w Cpanelu i bardzo rzadko sa zwiechy i jakies problemy

ale nie ma nic bez pracy ja szukalem swoj 17 miesiecy i testowalem chyba z 40 hostingow Polska USA niemcy Holandia Dania Australia i wrescie znalazlem ten wymarzony przy ktorym HOME.pl nawet do piet mi nie dorasta juz nie wspomne ile bym musial placic rocznie u nich ohohohoho ...

Pozdrawiam i kto szuka i jest cierprliwy zostanie wynagrodzony z nawiazka ...

• 4 tygodnie później...

Raczej to tak zwane "kirowanie z tylnego siedzenia" NajISP za pomoca jednego serwisu atakowanie drugiego... chodz nie od dzis wiadomo, ze oba sa z jednego zrodla i mimo wczesniejszej wspolpracy wyniknela jakas sprzeczka ... wiec tak czy siak najlepszym sposobem bylo napuszczanie jednych na drugich.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Z Głosu Szczecińskiego:

...

- To zwykły szantaż i próba wymuszenia - mówi Jurczyk. - O całej sprawie powiadomiliśmy policję, a dziś [piątek - przyp. red.]z pełną dokumentacją idę zgłosić ją do prokuratury.

Ponieważ włamano się do instytucji państwowej (MEN), sprawą zajęła się też ABW.

...

sam jestem ciekawy jak to się zakończy

juz zmienilem ;). Zblokowalem dostęp do 13 i :) na forum pokazywalo też logowanie.

W sumie można fajnego Popup sobię zrobić ;).

A co do home.pl - to jak dzieciaki się zachowali. Zamiast takich ludzi zatrudniać to biedaczynki na Policje.

Wstyd dla home i tyle.

Jakoś gdyby mi wywalili dane ze e-sklepow z baza klientow i obroty to nie rajacowałby mnie FAKT ! ze home to zglosilo na POLICJE.

Bo jak ktos tak wydymał home to i specjalisci z ABW nie pomogą :).

Więc z takim podejściem jak dla mnie pokazali się ze złej strony. Mieli dziure ktoś ich wydymał powinni mu dac premie i jeszcze zatrudnić za jego zdolności.

Bo ciekawe jak zrekompensowali by się KLIENTOWI 100 e-sklepow na ich kontach któremu wymiecionoby bazy ? z klientami itp.

Dobrze że moje konta u nich kończą się za jakieś 2 msc. Bo i tak ich ostatnimi czasy dziwne podejście.

Sprzedac GB transferu pod serwery www i php a limity takie jakby sprzedawali serwery FTP.

Jak mi napisali:

że moje www obciążają zbyt mysql poprzez brak INDEKSÓW bądź inny tam powód - to odpisałem IM tak.

Szanowni Państwo moje www na Państwa serwerach nie posiadają nawet 1 aktywnej BAZY więc co generuje ? jakie indeksy.

Wg sprzedanych np 30 GB transferu to zwykle echo 'tekst tekst tekst';

wywolywany stosunkowo duzo razy - tak aby miec mozliwosc wykorzystac transfer okazałby się zbyt obciążający.

Bo musiałby taki plik być wywoływany conajmniej 300 razy na sek ;) a oni mają takie limity na ilośc jednoczesnych wątków że można użyć poza downloadem może z 2 GB na działania php przy kontach 10 GB.

E :) zawsze są lepsze alternatywy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności