Skocz do zawartości

adsense - Tax information

petrosz moss

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jestem w trakcie zakladania konta na google adsense. Ktory z ponizszych formuklarzy podatkowych powinienem wybac?

IRS Form W-9

Foreign publisher with no U.S. Activities

IRS Form W-8 ECI

IRS Form W-8 BEN

IRS Form W-8 EXP

IRS Form W-8 IMY

IRS Form 8233

pozdr

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

ekhem.. LOL ;)

jak jesteś ze stanów to powinienes wiedzieć, a jak nie to tym bardziej LOL bo pamiętam, że tam jest wszystko tak dobrze opisane, że to się robi: klik, klik, klik - koniec.

• 4 tygodnie później...

To znaczy ze nie trzeba nic drukowac, podpisywac i wysylac do USA ?, dzis to wlasnie kliknelem, napisalo mi ze jest to traktowane jako podpis czyli juz nic nie musze drukowac i wysylac ? No i pisalo cos o jakichs 30%, czy google potrąca jakiś podatek od zarobionej kwoty ?, albo jakies oplaty bankowe ?, czy kwota w formularzu przychodzi idealnie taka sama czekiem ?

Mam jeszcze jedno pytanie, ucze sie w innym miescie niz mieszkam, jesli zmienie dane adresowe czy nie bedzie problemu z realizacja czeku ?, tzn. czy nie bedzie problemu jesli beda na nim inne dane niz w moim dowodzie, czy moze na czeku nie ma zadnych moich danych ?

z gory dzieki za odp. doswiadczonych uzytk.

OK,

kliknelem na "Wydawca zagraniczny nieprowadzący działalności w USA"

wpisalem imie i nazwisko i potwierdzilem,

Czy to juz wszystko co trzeba zrobic aby dostac czek ? czy trzeba jeszcze wydrukowac jakis wniosek, podpisac i wytslac do google ?

Z gory dzieki za odp.

Teraz, jeżeli na koniec miesiąca twój bilans niewypłaconych prowizji przekroczy 100$ to automatycznie zostanie wysłany do Ciebie czek. Oczywiście potrwa to kilka ładnych tygodni. Z tego co pamiętam u mnie to było 3-4 tygodnie zanim dostałem potwierdzenie zaliczenia prowizji i wysłania czeku, a po 4 następnych dniach znalazłem w skrzynce liścik od Pana Google'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności