petrosz moss Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 witam, jestem w trakcie zakladania konta na google adsense. Ktory z ponizszych formuklarzy podatkowych powinienem wybac? IRS Form W-9 Foreign publisher with no U.S. Activities IRS Form W-8 ECI IRS Form W-8 BEN IRS Form W-8 EXP IRS Form W-8 IMY IRS Form 8233 pozdr Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 ekhem.. LOL jak jesteś ze stanów to powinienes wiedzieć, a jak nie to tym bardziej LOL bo pamiętam, że tam jest wszystko tak dobrze opisane, że to się robi: klik, klik, klik - koniec. Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrosz moss Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 nie jestem ze stanow i nie wiem, ktory formularz wybrac Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breja Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Żaden o ile pamietam potwierdzalo sie tekst ze nie jest sie obywatelem usa i ze ma sie firmy w stanach itp. Pozdrawiam, breja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrosz moss Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 ok, dzieki Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruny Opublikowano 24 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2005 To znaczy ze nie trzeba nic drukowac, podpisywac i wysylac do USA ?, dzis to wlasnie kliknelem, napisalo mi ze jest to traktowane jako podpis czyli juz nic nie musze drukowac i wysylac ? No i pisalo cos o jakichs 30%, czy google potrąca jakiś podatek od zarobionej kwoty ?, albo jakies oplaty bankowe ?, czy kwota w formularzu przychodzi idealnie taka sama czekiem ? Mam jeszcze jedno pytanie, ucze sie w innym miescie niz mieszkam, jesli zmienie dane adresowe czy nie bedzie problemu z realizacja czeku ?, tzn. czy nie bedzie problemu jesli beda na nim inne dane niz w moim dowodzie, czy moze na czeku nie ma zadnych moich danych ? z gory dzieki za odp. doswiadczonych uzytk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 24 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2005 bruny napisał(a): No i pisalo cos o jakichs 30% Gratulacje, właśnie wsparłeś biedny amerykański rząd. Szy. PS Możesz poprawić deklarację podatkową. Tylko tym razem czytaj w co klikasz :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruny Opublikowano 25 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2005 OK, kliknelem na "Wydawca zagraniczny nieprowadzący działalności w USA" wpisalem imie i nazwisko i potwierdzilem, Czy to juz wszystko co trzeba zrobic aby dostac czek ? czy trzeba jeszcze wydrukowac jakis wniosek, podpisac i wytslac do google ? Z gory dzieki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomen Opublikowano 25 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2005 Teraz, jeżeli na koniec miesiąca twój bilans niewypłaconych prowizji przekroczy 100$ to automatycznie zostanie wysłany do Ciebie czek. Oczywiście potrwa to kilka ładnych tygodni. Z tego co pamiętam u mnie to było 3-4 tygodnie zanim dostałem potwierdzenie zaliczenia prowizji i wysłania czeku, a po 4 następnych dniach znalazłem w skrzynce liścik od Pana Google'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.