Skocz do zawartości

sandbox

stefan21

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Od pewnego czasu przyglądam się dyskusjom toczącym się na tym forum. Moją szczególną uwagę apsorbuje wątek związany z tematem sandbox'a i filtrów nakładanych na dane słowa kluczowe. Zauważałem pewien fakt, który jasno przemawia do mnie - otóż zarówno admin optymalizacji jak i osoby dłużej związane z tematem pozycjonowania nie dają konkretnych (satysfakcjonujących) odpowiedzi, wielokrotnie wymigując się od konkretów. Chyba wszystko jasne ... a może się mylę. Jeśli tak wyprowadźcie mnie z błędu. W związku z tym mam kilka pytań. Odpowiedzi proszę udzielać bardzo krótko - np. TAK lub NIE, bądź w przypadku drugiego pytania np. 12 miesięcy. Ewentualnie po udzieleniu każdy może ją dodatkowo skomentować.

1. Czy ktoś z Was wyszedł z sandbox'a?

2. Jeśli tak, to po jakim okresie czasu?

alez drogi stefanie, musisz wziac pod uwage, ze sandbox to zjawisko z Archiwum X - nikt nie moze z cala pewnoscia powiedziec, ze istnieje... :D

nie zakladaj, ze ktos cos przed toba ukrywa; na forum trwa dyskusja, lecz nie dziw sie, ze nie widzisz supersatysfakcjonujacych konkretow...

1.Nie :D

2.Nie ;)

Wybacz ale nawet jakbym wyszedł z filtra czy jak go tam zwał to musiałbym przynajmniej mieć z 10 tego typów przypadków aby wysnuć stały wniosek 8)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

musiałbym przynajmniej mieć z 10 tego typów przypadków aby wysnuć stały wniosek

i wlasnie o to chodzi ;) - trzeba znalesc te 10 przypadków - ja jestem pierwszy, BartekB z tego co pisal to jest drugi, jeszcze 8 tylko ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja również mam pewny problem z filtrem. Ok pół roku w ogóle mnie nie bylo w wynikach na pewne dosc popularne slowo kluczowe, od niedawna jestem na 300-400 pozycji a biorac pod uwage anchor powinnam byc na 5 ;)

Coś się ruszyło, ale marnie bardzo.

Według mnie to na 99% procent kwestia linków, zbyt duzo w krótkim czasie.

Niestety zapedzilam sie troche.

I chyba dam sobie spokoj z tą domeną na to slowo kluczowe, bo naprawdę pojęcia nie mam co mam z tym zrobić, może dodać kolejne tysiące linków z innym anchorem ;) zeby procentowo tak makabrycznie sie to nie prezentowalo.

Pozdr.

Agnieszka

I chyba dam sobie spokoj z tą domeną na to slowo kluczowe

To zrób test, usuń stronę z indexu (meta noindex, nofollow) a potem przywróć.

Chyba że wolisz wcześniej inaczej spróbować, skieruj mase linków z innym anchorem ale dotyczącym tematu, skieruj linki z zewnątrz do podstron tego serwisu oraz puść kilka linków w postaci https:// twoj. serwis

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Ciężko powiedzieć cokolwiek na ten temat. Wydaje mi się jednak, że na 2 frazy udało mi się wyjść na 3 powoli wychodzę (obednie 120 pozycja). Na 4, najlepiej obstawioną przez anchory, wogóle mnie nie widać. Dodam, że strona jest w indekscie okolo roku (a może dłużej ;) ).

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności