Skocz do zawartości

Zmiana nazw plików a pozycja w Google

marika

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałam się z czymś takim, że w dużym serwisie internetowym (kilkaset podstron) większa część nazw plików zmieniła nazwę np. alamakota.html na ala_ma_kota.html zmiana ta spowodowała spadek pozycji w Google. Czy jest to sytuacja przejściowa? Czy jest szansa, że serwis wróci na wcześniejszą pozycję, a może nawet wskoczy wyżej?

Tak wróci, jeśli zrobi się 301 ze starego adresu.

Ciągle borykam się z problemem, który juz opisywałam na forum ale nie otrzymałam jednoznacznej podpowiedzi.

Chodzi o to, że zmieniłam kilka plików z podstronami np. ofirmie.html na o_firmie.html i mocno pospadały mi wyniki w Google. Nie wiem co robić. Tutaj poradzono mi, że mam zrobić przekierowanie 301 ale nie wiem do końca jak, proszę o wskazówkę czy taki zapis jest poprawny:

RewriteRule ^/pliki/staryplik.html /pliki/nowyplik.html [L,R=301]

RewriteRule ^/pliki/staryplik1.html /pliki/nowyplik1.html [L,R=301]

RewriteRule ^/pliki/staryplik2.html /pliki/nowyplik2.html [L,R=301]

czy przed tym i za tym ma coś się jeszcze znaleźć?

Mam jeszcze jedną sprawę - podłączyłam w narzędziach Google dla Webmasterów świeżą mapę strony - czy to coś pomoże?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności