Skocz do zawartości

[hosting] defenderhosting.com

-macgyver-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam prośbę do zgromadzonych tu forumowiczów szczególnie do adminów ponieważ o ile wiem forum jest hostowane w firmie, defenderhosting.com.

Po krótce przedstawię o co mi chodzi :)

Mam strone około 10 K ludnosci dziennie, podróżowała od hosteasier.com do cirtexhosting.com. Choć optymalizacja jaką przeprowadziłem jest już szczytem tego co mogę wykonać nadal krzyczą o zurzycie CPU i pamięci (PHP>MySql). Ponieważ nie posiadam dużo czasu na zabawę w serwery dedykowane konfoguracje VPS itd... ( miałem VPS w hosteasier.com i dostawałem już szału) Potrzebuje dobrego wirtualnego hosta, który nie "krzyczy". Oczywiście dochodzą tutaj jeszcze względy cenowe, wiem jestem pazerny bo próbuje wyhostowac "coś duzego na czymś małym" ale do tej pory sie udawało:) Tak przeglądając forum, czytając wcześniejsze wypowiedzi Michała usłyszałem o firmie defenderhosting.com. Z tego co wiem forum jest tam w tej chwili hostowane.. Jak wygląda sprawa cen, obciążenia i uptimeu, wysłałem do nich maila z konfiguracją jaka by mi odpowiadała, na razie zero odzewu. Warto tam spróbować umieścić tam większą stronę?

Dzięki za wszelkie rady!

Parametry jakie by mnie interesowały to:

Mysql>4.1 (ilość2) (bazy wielkości około 150 MB) sumarycznie około 100000 tys rekordów

PHP>4.4

Transfer około 180 GB miesięcznie

miejsce około 1 GB

mod_rewrite

spacje w linkach

panel obsługi obojętny

Może mielibyście jakieś propozycje co do innych w miarę dobrych i w miarę tanich serwerów?

Pozdrawiam.

https://www1.defenderhosting.com/ tak ma ich stronka wyglądać jak kiedykolwiek ją skończą.

hosting wcale nie jest tani, vps są drogie ale suport rewelacyjny.

Mają teraz wkurzający bajer, jak vps jest przeciążony przez jakiś tam czas to wyłączają losowo usługi, np. ssh, ftp, dnsy itp.

Z ilością i wielkością baz danych nie ma sprawy.

wszystko co oferują masz na https://www.powervps.com

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

:unsure: Każdy serwer ma swoją wydajność :huh: Generowanie strony potrzebuje trochę CPU i RAM podobnie zapytania do bazy... zsumuj to i pomnoz przez ilosc uzytkownikow w ciagu danech chwili i wykorzystasz całkiem spore zasoby ;) Jak by miało być tak pięknie jak ty piszesz to każdy stawiał by strony na VPS za 15$/miesiąc ;)

No stawiałby ale by muliły albo chodziły niestabilnie i przechodziłby na "większy" VPS :unsure: Czyli twierdzisz, że VPS to lipa? Bo przecież równie dobrze mogę sobie wziąść reseller... jak za dużo zużyję też mnie wywalą no ale nie ma narzutu na wirtualizację i uruchamianie 40 kopii tego samego oprogramowania :huh: Ja myślałem, że po to właśnie jest ta cała wirtualizacja i skomplikowane oprogramowanie - żeby równo podzielić zasoby.

Cytałem opinie, że VPS nie nadaje się do hostowania czegoś co "nie wyrabia" na zwykłym hostingu... i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że to prawda (bo skoro i tak wywalają... to jaki sens płacić 10 x drożej niż za shared, za kila $ więcej można mieć normalnego dedyka, skąd za obciążenie nkogo nie wyrzucą).

Zastanawiam się po co do hostingu brać VPS'a? Czy jeśli np. usługodawca miałby resella za $40 i VPS za $40 i nie byłoby separacji to chyba ta sama strona bardziej opłaciłaby mu się na resselu (przynajmniej nie musiałby płacic za virtuozzo i marnować zasobów na separację userów - która marnie działa).

Poza tym taki "zwykły" hosting na pewno działałby stabilniej niż "wirtualizowany", bo do błędów w SQL i apache doszłyby jeszcze błędy w środowisku zapewniającym wirtualizację.

nie do końca na vps masz shella i możliwość skonfigurowania wedle własnych uznav i httpd jak i apacha jak i name servery itp.

i np. taki bajer że możesz wywalić a httacces sporo rzeczy. np blokada robotów itp...

jak każdy komp vps ma swoje możliwości a problemy się zaczynają jak je przekraczasz, np. masz przydzielone 1G ramu a uzywasz np. 2G jak to się dzieje przez chwilę to spoko ale po 30 minutach zaczyna działac program który przeciwdziała zawieszeniu całego servera.

VPS to dedyk podzielony na 2-4 konta.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności