Skocz do zawartości

a wystarczy tylko spojrzec w ogloszenia

netelektryk

Rekomendowane odpowiedzi

Oto co mozna znalezc na naszym forum w dziale ogloszenia

1. Wypozycjonowanie strony tylko pod frazą "...." - na pierwszym miejscu. .....Gdyż głównie na czym mi zależy to efekt, a wpłacając zaliczkę nie mam pewności, że dana osoba zdoła wypozycjonować stronę na tak wysoką pozycję, bo pozycja nr 2 pod frazą "koszulki" mnie zupełnie nie interesuje.

Taak niektorzy to maja pojecie o pozycjonowaniu.

Mimo wszystko podjalbym sie tego pozycjonowania minimum 300-400 zl a fraze

:]

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

On jeszcze nie wie, co to znaczy efekt pozycjonowania i gdzie leżą konfitury. Z takim podejściem nie znajdzie frajera, który się podejmie.

Koszulki nie są przesadnie trudne, ale trzeba trochę czasu. Walka o 1, czy drugą pozycję - w tym wypadku szkoda mocy. Wiem....

Eksperyment Discover.pl

To ogłoszenie również przykuło moją uwagę :D

Płatność po uzyskaniu efektów - ktoś już na forum pisał, jak wykorzystać taką naiwność pozycjonerów :D

A nikt nie zauważył dowcipnej oferty - "sprzedam domenę *.az.pl" :P

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

i kolejne

Nie wiem moze jestem zboczony ale czasami pojawiaja sie zabawne ogloszenia

"zlecę pozycjonowanie portalu (..... - będzie cms - strona związana z ....)

na 25 fraz związanych z turystyką i ... w tym połowa polskich, połowa angielskich (m.in. c...)"

Wszystko ok

"Sprawa jest pilna - dotychczasowy wykonawca nas zawiódł."

No tak jest jak sie nie wiadomo z kim wiaze i jak ma sie nie wiadomo jakie wymagania

"Interesują mnie jedynie poważne oferty."

To co ? Ludzie na PiO to pokemony pozycjonowania?:]

"Proszę o przesłanie oferty na maila interesują mnie przede wszystkim czasowy plan osiągnięcia top 10, koszty związane z tymi przykładowymi słowami i warunki umowy."

Przynajmniej umowa bedzie tylko czy zaakceptuje warunki? Czasowy plan - co nagle to po diable

"Zakładam, że przyjazne adresy wprowadzi mi projektant obecnego systemu cms."

Ja rowniez zakladam ze zlecajacy ma jakies pojecie o pozycjonowaniu

Używaj Cuilla i Hakii

Ale sie juz czepiasz :) to ona ma z 3 ksiazki przeczytać przed napisaniem zlecenia - po to zatrudnia ludzi by nie musiec w to wnikac.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Z takim podejściem nie znajdzie frajera, który się podejmie.

najgorsze jest to że znajdzie. I to na tym forum także, niestety Neo za zotówke, masa 15 latków. Oczywiscie ten kto akceptuje takie warunki nie ma pojecia co to jest pozycjonowanie a klient za 3 miesiace znów napisze że nie jest zadowolony z pozycjonera i że szuka dalej naiwnych. ehh

Netelektryk jedna zasada:

Klientów nie szuka się na tym forum :pytajnik: bo ich tu po prostu nie ma :)

Ja osobiście wyczesałem ze dwóch i to naprawdę na niewielkie pieniązki więc moja rada:

Znajdź inną metodę szukania klientów....

...a klient za 3 miesiące znów napisze że nie jest zadowolony z pozycjonera i że szuka dalej naiwnych. ehh

Ostatni miałem kilka zapytań od niezadowolonych. Sprawdzam i co widzę? 10-15 linków w MSN. Trudno być zadowolonym po trzech miesiącach takiego pozycjonowania. Ale odpowiedzi na moje wywody tez nie było. Coś w tym jest.

Eksperyment Discover.pl

Klienci są na tym forum, sam jestem takowym i chcę wiedzieć jak najwięcej za co będę płacił/płacę. Widzę, że niektórzy mają o klientach jak najbardziej niepochlebne zdanie bo są w zasadzie jedynie przeszkodą w pozycjonowaniu:) Chodzi mi o posty w stylu "chcą żebym im powiedział ile to zajmie" i potem "nie wiedzą, że co nagle to po diable" - ludzie przychodzi klient i chce konkretną usługę. Jeśli nie umiesz w ogóle odpowiedzieć na takie pytanie to klient skorzysta z usług tego co odpowie np. "3-8 miesięcy", albo wybierze jeszcze tego co powie "2-5 miesięcy". Czy oczekujesz klienta, który ci zapłaci za coś co być może będzię, a jeśli już będzie to nie wiadomo kiedy? Śmiech na sali.

Druga sprawa i podejście całkiem niemałej grupy pozycjonerów: "klient zupełnie nie ma pojęcia co to pozycjonowanie, nie wiem jak mam mu wytłumaczyć, że google to nie moja własność i nie mogę niczego zagwarantować?" Pozycjonerze, klient wie, że niczego nie możesz zagwarantować i wcale od ciebie tego nie oczekuje. Chce jedynie abyś określił granicę miejsca w wyszukiwarce lub granicę czasu znalezienia się na oczekiwanym miejscu, za które nie weźmiesz od niego pieniędzy albo mniejsze pieniądze. To wszystko.

Pomyślcie (co niektórzy) na chłopski rozum. Co klienta obchodzi fakt, że jego strona jest pozycjonowana, śpi dzięki temu lepiej, ma lepszy nastrój? Nie. Jedynie chce sprowadzić klientów na swoją witrynę.

ps. Klienci czytają forum i jeśli zobaczą kogoś wartościowego to piszą mu na PW. Mam nadzieję, że teraz kilku z was zdaje sobie sprawę dlaczego klienci jeszcze do nich nie dotarli.

Pozdrawiam pozycjonerów i klientów.

"Jeśli nie umiesz w ogóle odpowiedzieć na takie pytanie to klient skorzysta z usług tego co odpowie np. "3-8 miesięcy", albo wybierze jeszcze tego co powie "2-5 miesięcy".

Albo Allegro za 9,90 zl

"Czy oczekujesz klienta, który ci zapłaci za coś co być może będzię, a jeśli już będzie to nie wiadomo kiedy? Śmiech na sali."

Skoro klient nie wie do kogo ma sie zwrocic to juz jego problem ale niech potem nie jeczy.

Ja zawsze podaje okres czasu z przyblizeniem kiedy bedzie widac efekty, biore kase dopiero kiedy strona znajdzie sie na umowionej pozycji (podaje zakres pozycji i ten zakres odpowiednio wyceniam).

"Pozycjonerze, klient wie, że niczego nie możesz zagwarantować i wcale od ciebie tego nie oczekuje. "

Klient ktory dal to ogloszenie akurat wymaga top1

"Chce jedynie abyś określił granicę miejsca w wyszukiwarce lub granicę czasu znalezienia się na oczekiwanym miejscu, za które nie weźmiesz od niego pieniędzy albo mniejsze pieniądze"

Nie rozumiem? Mamy pozycjonowac za darmo?

" Co klienta obchodzi fakt, że jego strona jest pozycjonowana, śpi dzięki temu lepiej, ma lepszy nastrój Nie. Jedynie chce sprowadzić klientów na swoją witrynę."

No to chce aby strona byla pozycjonowana czy tez nie?

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności