Skocz do zawartości

RegisterFly jest ! out of business ! jezeli masz tam domene MUSISZ to przeczytac

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

:D Jak mozna sie bylo tego spodziewac miedzynarodowa instytucja ICANN odebrala regfly licencje do prpwadzenia rejestracji domen.

Ironia jest to ze od ponad roku dostwala masowe skargi na tego rejestratora ale dopuki placil skaldki doputy nie ingerowala zadnymi sankcjami w tym temacie. Kolejny dowod na to ze kasa robi wszystko nie tylko w Polsce.

Nie bede sie rozpisywal dodam tylko ze doslownie 2 mies. temu wyransferowalem ostatnia domene z tego bagna..

niestety z tego co slysze i widze strona www regfly jakby nigdy nic nadal oglasza sie i przyjmuje $ od niezorientowanych przyciagajac niskimi stawkami..

Z ostatniej chwili ....

Czytam ze :

domena registerfly.com zostala odebrana jej wlascicielom... ladne jaja

:D:P !!! !!!

WSZYSCY WLASCICIELE KONT MUSZA NIEZWLOCZNIE WEJSC TAM I ZMIENIC HASLA!!!

....Now, what you must understand is that Kevin Medina also has a copy of the data that he had gotten from Registerfly while he was CEO......

Poprzedni wlascieciel Kevin Medina jest w posiadaniu wszystkich danych osobowych itd, i moze je wykozystac do nielegalnych transferow, mimo ze nie ma juz dostepu do www.registerfly.com

Quick announcement. John and Glenn have re-gained control of Registerfly and the site is currently down due to them moving it over to the new server. So this domain name successfully transferred away from Kevin Medina and is now under full control of John and Glenn along with Mark Klein. Glenn couldn't talk long because they were on their way to a meeting with the FBI. That's the news.

link do artykulu https://www.registerflies.com/act-now-impor...-release-3.html

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

nie dokładnie jest jak piszesz, ale coś jest na rzeczy, wywalili dawnego CEO KEVIN MEDINA, jest sprawa w sądzie przeciwko niemu. Jest nowy prezes itp. i teraz ma być lepiej. ale zmienić hasło zawsze można.

BTW nie ma teraz problemu ze zmianą nameserverów. i jakoś ogólnie stronka lepiej działa

na https://www.godaddy.com/gdshop/transfers/re...ly.asp#charttab jest specjalna oferta dla uzytkowników registerfly.com na transfer domen.

https://www.icann.org/announcements/ jest parę wiadomości o całej aferze, teraz dny działaja i mozna sobie już wejść na konto bez problemu.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

nie dokładnie jest jak piszesz, ale coś jest na rzeczy,

Masz racje , troche sie rozpedzilem z tym odebraniem licencji, faktem jest ze ICANN zazadalo konkretnych krokow od wlasciceli regfly dajac im( w liscie z 22 lutego) 15 dni na rekacje pod grozba rozwiazania akredytacji.

link https://www.icann.org/correspondence/regist...ach-21feb07.pdf

Strona rejestratora w tej chwili dziala ale w mojej prywatnej opinii( jako wieloletniego uzytkownika regfly) to jeszcze nie koniec skandalu i tym razem nie zakonczy sie na pokiwaniu palcem. Sam stracilem tam 2 domeny przez niefrasobliwosc tych ludzi ale takich jak ja i ze znacznie wiekszymi stratami sa setki i to nie zakonczy sie bez echa. Napisalem post przede wszystkim aby ( nie po raz pierwszy) ostrzec innych przed ta firma z tego co czytam ( pobieznie ) to opinie sa podzielone ale wiekszosc z uzytkownikow chce przede wszystkim z tamtad wyjsc z jak najmniejszymi stratami i nigdy nie miec z nimi do czynienia.

Ostrzegam tez przed ENOM - bo to kolejna firma ktora dziala na pograniczu legalnosci. NP. na dzien dzisiejszy panowie z enom proponuja mi ( i wielu ludziom w podobnej sytuacji) odkupienie domeny( za jedyne $160) ktorej swego czasu regfly nie przedluzyl rejestracji biorac pieniadze, falszujac jednoczesnie status domeny w panelu jako aktywnej i przedluzonej, tymczasem domeny sobie wygasaly i przechodzily do enom gdzie zaparkowane wyswietlaja ich reklamy. To tyle w temacie do nastepnego razu.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Ostrzegam tez przed ENOM - bo to kolejna firma ktora dziala na pograniczu legalnosci. NP. na dzien dzisiejszy panowie z enom proponuja mi ( i wielu ludziom w podobnej sytuacji) odkupienie domeny( za jedyne $160) ktorej swego czasu regfly nie przedluzyl rejestracji biorac pieniadze

Dlaczego na pograniczu legalności? Przecież jeśli RF nie zapłacił za przedłużenie domen to ENOM mógł sobie je całkiem legalnie przejąć.

Ostrzegam tez przed ENOM - bo to kolejna firma ktora dziala na pograniczu legalnosci. NP. na dzien dzisiejszy panowie z enom proponuja mi ( i wielu ludziom w podobnej sytuacji) odkupienie domeny( za jedyne $160) ktorej swego czasu regfly nie przedluzyl rejestracji biorac pieniadze

Dlaczego na pograniczu legalności? Przecież jeśli RF nie zapłacił za przedłużenie domen to ENOM mógł sobie je całkiem legalnie przejąć.

Masz racje, ale skoro nie bardzo rozumiesz to co napisalem mam nadzieje ze ktoregos dnia przytrafi ci sie cos podobnego.. az czy inna firma nie zaplaci naskowi za przedluzenie i obudzisz sie bez 8-letniej domeny.Ciekawe czy i wtedy staniesz po stronie rejestratorow.Wszystko odbedzie sie legalnie prawda?..

A ty, mimo ze zaplaciles za kolejny rok- stracisz cenna domene. A nask skromnie zaproponuje ci "odkupienie" do niedawna twojej wlasnosci.

I byc moze okaze sie wtedy ze jednak definicja legalnosci zalezy od punktu siedzenia.

Co mam robić , jeżeli mam tam domene musze sie bać ze ja strace?

Poczytałem troche , co mam zrobic zeby przetransferowac domene na inna strone?

Poleccie mi co coś i powiedzcie jak to zrobic.

www.umpc.pl - sklep internetowy z tabletami przemysłowymi, komputerami panelowymi oraz kolektorami danych.

@Yogi: przeczytaj to: https://www.enom.com/migrate/faq.asp, tam jest napisane co można zrobić.

@Agtile: Chciałem zapytać co z enom bo może o czymś nie wiedziałem a mam dostęp domeny właśnie przez E. Nie bierz tego co piszę tak osobiście.

E to tylko reseller, RF nie jest częścią tej firmy. Jak jest kasa to przedłuża, nie ma kasy - to kasuje. Fakt mogli pooddawać te domeny bo nieelegancko to wygląda ale też z drugiej strony patrząc - firma nie może być odpowiedzialna za działania złodziei, na których niestety ty trafiłeś, nawet jeśli dostarcza im towar. Napisz do registerfly, podobno mają dalej działać. Może do BOWI, skoro RF ma dalej działać to pewnie jest widok na jakąś rekompensatę lub odkupienie domeny.

Ciekawe czy i wtedy staniesz po stronie rejestratorow

Ale to nie jest tak, że wszyscy rejestratorzy są źli, albo wszyscy są dobrzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności