Skocz do zawartości

Pomozcie

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy jest sens usunąć alias aby lepiej pozycjonowalo domene??

Mianowicie posiadam alias abc.pl i domene .com. Na abc.pl zrobilem przekierowanie 301. Niedawno byly dwie obok siebie w wynikach google, pozniej na jeden dzien com calkiem zniknal z wynikow a teraz powrocil ale jest bardzo daleko. Natomiast abc.pl ciagle jest na tych samych pozycjach. Myslalem ze po zastosowaniu 301 abc.pl zniknie calkiem a zostanie com. Jednak tak sie nie dzieje. Dodam ze przekierowanie dziala jakies z 10 dni. Teraz chce zalozyc jeszcze jedna domene i ja nastawic jako glowna i juz sie tego trzymac, a na abc.pl i com zrobic przekierowania 301. Tylko co zrobic zeby pozbyc sie tego abc.pl z gory wynikow?? Boje sie aby znow nie stalo sie tak jak poprzednio. Czy jest sens usunac calkowicie domene abc.pl z googli aby miec z nia spokoj?? Jesli tak to jak moge to zrobic?

A moze jakies znaczenie ma sposob w jaki zrobilem przekierowanie. Zamiescilem taki kod:

<?php

{

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https://www.nowa-domena.com");

header("Connection: close");

}

?>

Plik jest na tym samym serwerze co domena .com tylko w folderze przek/prze.php Czy to moze byc powod??

Ostatnia rzecz jak przychodzi mi do glowy to meta-tagi wpisywane podczas rejestracji aliasu w abc.pl bo jak wiadomo google znajdujac nazwe strony z aliasem abc.pl nie bierze pod uwage tagow z index.php tylko z ramki abc.pl

Moze to ma jakies znaczenie?? Jesli tak to co proponowalibyscie tam wpisac?? To samo co w kodzie php indexu??

Jesli ktos wie w czym moze tkwic problem prosilbym o pomoc abym nie mial problemow z domena ktora chce teraz zarejestrowac.

Pozdrawiam

PS Piotrek szukalem w opcji search ale problem jest dosc indywidualny wiec ciezko znalezc satysfakcjonujaca odpowiedz :D

Jesli choc raz ktos udzielilby jakiejs w miare sensownej odpowiedzi to dalbym sobie spokoj i wiecej bym nie pytal. Ale ostatnio to mozna tu liczyc na odpowiedzi typu tej Twojej :D

Jesli choc raz ktos udzielilby jakiejs w miare sensownej odpowiedzi to dalbym sobie spokoj i wiecej bym nie pytal. Ale ostatnio to mozna tu liczyc na odpowiedzi typu tej Twojej :(

Wybacz, ja po prostu mam wrażenie że widzę ciągle posty o tym samym pisane przez tą samą osobę z tym samym refererem w stopce...

:*

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności