Skocz do zawartości

Yahoo nie chce dodać stronki do wyszukiwarki

makensis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio zauważyłem, że Yahoo wcale nie indeksuje mojej strony: Forum.Tweaks.pl. Dodałem ją miesiąc temu do katalogu, a dziś patrze i zero efektu, strona nadal nie zaksięgowana. Czy są jakieś sposoby na Yahoo, aby wreszcie ich bot zaczął odwiedzać forum? Druga sprawa to jak Yahoo traktuje serwis :) na hasło: Tweaks.pl jestem na samym dole wyszukiwarki, nie mówiac już o innych frazach :) .

co to niby za fraza. :)  a co do yahoo to zglos tez mape witryny ,jesli jeszcze tego nie zrobiles. 

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• 1 miesiąc temu...

Yahoo raczej bym się tak nie przejmował (chyba, że masz anglojęzyczną stronę). Udział Yahoo w polskim internecie jest sporadyczny (dużo niższy niż wp.pl czy onet.pl).

Ja bym proponował dodawać nowe linki do strony, a yahoo z czasem sam sobie je znajdzie.

Ze statystyk moich stron wychodzi, że na 300 wejść z google przypada jedno wejście z yahoo. Więc czy warto tak się trudzić z tą wyszukiwarką ?

Z tego co zauważyłem (choć mogę się mylić) yahoo bardzo łatwo łyka linki. W tej wyszukiwarce mam najwięcej zindeksowanych linków do stronki, a mimo to pozycja strony jest o 10 pozycji niż niż w google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności