Skocz do zawartości

reklama z kodem promocyjnym 1200 zł

aga1234

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Miesiąc temu rozpoczęłam swoją pierwszą kampanię, wczytałam kod na zwrot 1200 zł na pierwszą kampanię. Początkowo kampania szła ok, jakiś tydzień... Odnotowywaliśmy telefony itp. później wszystko powoli siadło. Nie mam pomysłu dlaczego, nic nie zmieniałam poza słowami wykluczanymi. Z początku jak pisywałam podstawowe słowa kluczowe w wyszukiwarkę to widziałam swoją reklamę, od tego czasu w którym odnotowaliśmy spadek zainteresowania reklamą, również nie wyświetlają mi się moja reklama (sprawdzane na różnych urządzeniach).

Czy możecie podpowiedzieć jaki jest tego powód? Przez tę sytuację obawiam się, że nie osiągniemy nawet tego planu 1200 zł (żeby otrzymać zwrot). 

Później próbowałam zmienić słowa kluczowe, dodałam kilka wersji reklamy - wszystko na nic. Niestety pod koniec zeszłego tygodnia przeszłam na poziom profesjonalisty :( czyli jeszcze ułatwiłam sobie sprawę... 

Czy ktoś się orientuje czy mogę dać kilka kampanii (kilka produktów) w ramach jednego budżetu? Chodzi mi o to, żeby dodać reklamy kilku produktów - może to sprawi, że coś ruszy - tylko czy to nie spowoduje jakiejś anulacji tego kodu na 1200 zł ? przejrzałam google, nigdzie nie znalazłam takiego problemu. 

Będę wdzięczna za każdą sugestię!

Miłego dnia!

Aga

Witaj Agnieszko,

To częsty problem, tylko inaczej opisywany, lub pytany.

To, że utworzyć x kampanii niczego nie zmieni w kwestii kuponu.

Natomiast skupmy się na obecnej kampanii.

Jaki to typ kampanii. Idę o zakład, że Performance Max. Być może ustawiony ROAS bardzo wysoki i trzeba go obniżyć.

Być może to kampania po słowach kluczowych, ale kwestia jak ustawiona. 

Jak coś to zadzwoń i postaram się szybko nakierować. tel.: 506 879 631

• 4 miesiące temu...

W większości firm siadła sprzedaż, pierwszy pomysł zróbmy kampanie adwords (jest promocja) jak jesteś jedyna z adwordsami to kosisz ruch jak takich szczęśliwców jest 10 ruch idzie na drobne. Tak teraz obserwuje i widzę zwiększenie wydatków firm na tę formę reklamy. w końcu organiki na lokalne frazy są po 4 reklamach + 3-4 mapkach. Tak więc w szybkich lokalnych tematach, gdzie klient nie ogląda 100 ofert ( np. pogotowie zamkowe, pogotowie hydrauliczne itd...), adwords niestety kosi większość ruchu, a stawki z kliknięcie rosną niebotycznie 

W ramach promocji możesz mieć kilka kampanii zarówno tkz inteligentnych :), jak i expert.