Skocz do zawartości

Gdzie najtańsze konto reseller z dużą ilością IP?

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pamiętam ze był problem z przydzielaniem IP !

Nie wiem jak to teraz funkcjonuje i w tym miejscu pytanie do fujary o ten element ?

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

ja mam jakies tam male konto w www.tani-hosting.net i o ile stabilnosc jest dosc dobra z teg co widze to fakt czasem wydaje mi sie ze troche zamula, choc ciezko to okreslic bo mam tam praktycznie tylko wordpress'a ;]

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Tzn. ja nie kwestionuje Twojej oferty (nic mi do tego). Tylko chyba juz nikt nie wierzy w to, ze rozne IP maja wpyw na pozycje, i pisze to wlasnie na podstawie forum.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Myśle że na rozmowy na ten temat przydałby się osobny wątek, bynajmniej z moich doswiadczen wynika iż silniejszy jest link z innego adresu IP [ testowane na roznych domenach ] oprócz tego swiadczyc o tym może również zainteresowanie naszą ofertą :puknijsie:

88x31_en.png - semrush z trialem

obstawać będe przy tym że jednak różne IP ma znaczenie przy linkowaniu zaplecza - weź na jednym IP postaw sobie 50 stron i podlinkuj między sobą...

co do oferty hostingu bo o tym wątek, to szczerze niezbyt ufam hostingom za grosze z maksymalnymi parametrami, pochodzi to miesiac dwa a może i trzy...ale prędzej czy później albo serwer przeciążony albo nieopłacalny dla firmy hostingowej...niskie ceny = niskie koszty = niska jakość, cudów nie ma.

sporo podobnych firm już przerabialiśmy również na tym forum

fujara a czy mógłbyś opisać na forum proces przydzielania IP dla nowej domeny ?

Trzeba wszystko robić ręcznie czy można pociągnąć z automatu ?

Ew. ile sekund zajmuje dodanie nowego IP do domeny ?

Ostatnio trzeba było zakładać jakieś dziwne konta ustalać przy tym dwadzieścia kilka parametrów (błąd w jednym miejscu powodował powrót to czystego formularza i wypełnianie wszystkiego od nowa) następnie dopiero można było dodawać ręcznie domeny/subdomeny !

Generalnie dodanie domenie IP trwało kilka minut - w momencie gdy trzeba dodać 100 domen wasz Panel okazywał się kompletnie nieużyteczny.

Opisz proszę jak to wygląda teraz - chciałbym wrócić do waszego Hostingu !

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Witam!

1. IP mogą zostać przydzielone z góry - zgodnie z wytycznymi Klienta.

- np. Klient informuje nas iż chce dodać 50 nowych domen, na każdą po 1 prywatne IP

- Klient podaje liste domen

- Administracja dodaje adresy IP oraz domeny

- Domeny zaczynają funkcjonować odrazu jeżeli wcześniej dokonano propagacji na nasze DNS

- Adresy IP są przydzielone od ręki

2. Czas dodania nowego IP do domeny to czas przeładowania serwera DNS - czyli około 60 sekund

3. Błędy z przydzielaniem adresów IP nie występują - także każdy swobodnie może zarządzać własnymi adresami IP

4. Jeżeli Klient potrzebuje dodać 100 domen - może to oczywiscie zrobić przy pomocy Administracji.

Nalezy tylko napisać co dyżurujący technik ma wykonać

5. Na dziś dzień posiadamy zaplecze kilkuset adresów IP.

W razie dodatkowych pytan - zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam

88x31_en.png - semrush z trialem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności