Skocz do zawartości

Ktos shackowal mi strone prosze o pomoc !?

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Dzisiaj razno odkrylem ze ktos shackowal mi strone po wpisaniu adresu mojej strony wyskakuej jakas shackowana , pisze nawet po angielsku ze "spieprzylem twoja strone" co mam zrobic ???? czy wie moze jak mozna to zlikwidowac??

Porsze o pomoc jestem przekonany ze mogla to zrobic konkurencja bo strona od kilku dni po duzych pracach optymalizacji kodu meta i innych zaczela sie bardzo dobrze pozycjonowac bedac z dnia na dzien coraz wyzej w google czy wie moze ktos jak z tego teraz wybrnac???

z gory dziekuje za odpowiedzi (dodam ze strona stoi na cms joomla i bez problemu moge wejsc do panelu administracyjnego)

Napisz do forall.pl o kopie zapasowa, poustawiaj odpowiednie chmody.

Dziekuje za odpowiedz mam tylko pytanko czy wie ktos na jakich plikach jakie chmody powinny sie znalezc? i czy jesli uzyskam kopie zapasowa i pozmieniam chmody to stronka wroci pod starym adresem tak jak byc powinno?

Witam ponownie,

Przepraszam ze pisze post pod postem ale ta sytuacja jest dla mnie wazna i chcialbym sie szybko z tym problemem uporac i tu pytanko w forall.pl dysponuje panelem administratora , gdzie najprawdopodobniej mam dostep do kopii zapasowej i tu pytanko co musze zrobic z kopia zapasowa oraz jakie chmody ustawic? bo juz zauwazylem ze mam ustawione chmody na 777 a powinno byc w przypadku niektorych plikow na 644 tak jak to ma miejsce w przypadku php fusion - i tu pytanie czy jesli tylko ustawie teraz chmody odpowiednio to wystarczy mi to aby dziala stronka czy jednak kwiestai kopii zapasowej tez jest istotna?

Foldery - 755

pliki - 644

o i niektóre foldery 777 [images itp...]

Zapewne masz podmieniony plik index.php lub news.php, wystarczy któryś z nich wrzucić na nowo na serwer...

Witam serdecznie

Wlasnie odkrylem ze zostal podmieniony plik index.php i teraz pytanko skad wziasc index.php ten juz wlasciwy aby moc podmienic?

z gory dziekuje za info

wlasnie stwierdzilem ze nie bylo ataku przez bezposredni dostep do serwera ftp , dokonalem wgladu loginow ftp i nikt tam nie buszowal wiec wniosek najprawdopodobniej atak nastapil przez dziure w jednym z skladnikow joomli dodam ze moja wersja to 1.08 stable chyba pasowaloby zrobic aktualizacje i na koniec pytanko jescze raz wie ktos jak uzyskac tylko pliki index.php i index2.php bo tylko te 2 pliki mi podmieniono po ich zamianie na pewno wsyztko wroci do normy

z gory dziekuje za odpowiedz

ściągnij paczkę z joomlą, rozpakuj i zastąp. Aktualizacja też by się przydała (obecna wersja to 1.0.12), wiele komponentów joomla jest nadal dziurawa, radzę poczytać forum tego cms'a: www.joomla.pl/forum jest tam dużo wskazówek, są tam odpowiedzi na wszystkie pytania, które zadałeś.

muzyka jest dla mnie bardzo ważna. Zwłaszcza, jeśli jest to dobra muzyka :)

Jedni lubią, inni nie... Ja mimo wszystko lubię czytać ebooki. Audiobooki też.

Zainwestuj w swobodę. Karty kredytowe dopasowane do każdego portfela.

Witam serdecznie,

Dzisiaj razno odkrylem ze ktos shackowal mi strone po wpisaniu adresu mojej strony wyskakuej jakas shackowana , pisze nawet po angielsku ze "spieprzylem twoja strone" co mam zrobic ???? czy wie moze jak mozna to zlikwidowac??

Porsze o pomoc jestem przekonany ze mogla to zrobic konkurencja bo strona od kilku dni po duzych pracach optymalizacji kodu meta i innych zaczela sie bardzo dobrze pozycjonowac bedac z dnia na dzien coraz wyzej w google czy wie moze ktos jak z tego teraz wybrnac???

z gory dziekuje za odpowiedzi (dodam ze strona stoi na cms joomla i bez problemu moge wejsc do panelu administracyjnego)

Witam

Udalo sie jzu wszytsko naprawione podmienilem pliki i wszytsko dziala jak powinno

dziekuje serdecznie za rady byly naprawde owocne !!

Swoją drogą turasy ostatnio zaczęli ostro hakerzyc - co chwila slyszy sie o jakis stronach przez nich psutych ;)

Co jest ciekawe w dniu dzisiejszym mialem juz 2 razy odwiedziny z turcji ;) tak pokazuja mi statystyki w stat24 :) czyzby rzeczywiscie atak byl az z turcji? czy ktos pod IP tureckim zpolski szaleje jesli chcecie moge podac te adresy IP, pozdrawiam

Swoją drogą turasy ostatnio zaczęli ostro hakerzyc - co chwila slyszy sie o jakis stronach przez nich psutych ;)

Denerwujące jest to, iż większość ownedów by turkish h4x0rs ; p jest za wykorzystaniem gotowych exploitów. Normalne script kiddies...

A włamują się na polskie www bo stąd ich kara nie dosięgnie ; P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności