Skocz do zawartości

freebot.pl

w@c

Rekomendowane odpowiedzi

w@c: postaram się bez sakrakzmu, ale będzie cieżko. Po pierwsze (pisałem już wilokrotnie), środowisko cneb nie ma nic wspólnego ze sformułowaniami, praktycy e-biznesu, czy liderzy. TO grupa lekko zagubionych ludzi krążacych wooło pewnej tematyki i metody marketingu sprzed 80 lat przeniesionej do internetu (więcej w innych postach).

Liderzy, czy praktycy e-biznesu są wśórd nas i zaglądają na forum. Są to właścieciele naprwdę sporych serwisów, na forum zaglądają również przedstawiciele naprawde największych polskich portali (szczególnie działy SEO). Tylko, że jeżeli już się pojawią są wyśmiewani. Z takich już przysłowiowo przytaczanych przeze mnie przykładów jest post w którym właścicel portalu (Alexa Traffic Rank <20 000) podał gotową rreceptę na postępowanie z agencjami pośredniczącymi w sprzedaży reklamy w portalach - został wyśmiany.

Jeżeli chcesz naprawdę odnieść sukces musisz wyjść z kręgu mini - pseudo - biznesików i zacząć prawdziwy biznes.

Forum nie rozpropagujesz natrętną reklamą newslettera. Natomiast sprawna moderacja tematów z pewnościa podniesie rangę forum. Pozycjonowanie pomoże ci pokazać treśc forum szerszej publiczności (za pomocą wyszukiwarek), pod warunkiem, że nie wpadniesz w tryby pozycjonowania forum pod 3 frazami ;).

No i zawsze trzeba mierzyć się z rynkiem. Przykład sprzedaż e-booków i płyt cd w tematyce w której działają duże firmy. Ktoś sprzedaje opowieść "o produkcie" z zyskiem 5 zł ktoś sprzedaje produkt z zyskiem 500zł. Pozycjonowanie tego pierwszego w dłuższej perspektywie zawsze będzie nieopłacalne.

Więcej konkretów możnaby podac gdybyśmy uzyskali konkretniejsze pytania.

w@c: postaram się bez sakrakzmu, ale będzie cieżko. Po pierwsze (pisałem już wilokrotnie), środowisko cneb nie ma nic wspólnego ze sformułowaniami, praktycy e-biznesu, czy liderzy. TO grupa lekko zagubionych ludzi krążacych wooło pewnej tematyki i metody marketingu sprzed 80 lat przeniesionej do internetu (więcej w innych postach).

Oj nie przesadzaj, sa tam wlasciciele wielu ebiznesow, ktorzy sobie sprawnie radza w sieci, forum traktuja raczej jako forme nawiazania znajomosci z innymi podobnymi do siebie niz miejsce gdzie mieliby prowadzic wspolne dyskusje :)

Jesli ktos zarabia paretysiecy zlotych miesiecznie to nie szkoda mu tych paru zlotych (nie wiem ile to wychodzi, dwa piwa miesiecznie?) na dostep do forum bo zawsze istnieje jakas tam perspektywa ze spotkasz osobnika ktory by mial podobny biznes, podobne wizje rozwoju czy poprostu osoba z ktora w przyszlosci moglbys wspolpracowac przy jakims projekcie.

Z drugiej strony wcale nie musi sie pojawiac na PiO bo przeciez jest to forum o pozycjonowaniu i wlasciwie sam ebiznes jako taki jest tutaj sprawa marginalna

:P

pozycjonuj.png

Oj nie przesadzaj, sa tam wlasciciele wielu ebiznesow, ktorzy sobie sprawnie radza w sieci, forum traktuja raczej jako forme nawiazania znajomosci z innymi podobnymi do siebie niz miejsce gdzie mieliby prowadzic wspolne dyskusje :P

Jesli ktos zarabia paretysiecy zlotych miesiecznie to nie szkoda mu tych paru zlotych (nie wiem ile to wychodzi, dwa piwa miesiecznie?)

Każdy kto zarabia parę a nawet paręnaście tyś. złotych miesięcznie pomyśli zanim wyda głupio 10 zł i to jest fakt. Parę tysięcy miesięcznie to pensja programisty w firmie a nie biznes. Krążac w tamtym świecie ludzie sami skazują się na mikroświat i mikrosukces. A więdze naprawdę 10 razy lepszą można dostać za darmo, tylko trzeba umieć szukać. Dla wrocławian zainteresowanych e-biznesem polecam grillit.pl - aczkolwiek zowlennicy cnebu mogą sią poczuć tam nieswojo :) częstowani darmową kawą, ciastkami z możliwościa porozmawiania z przedstawicielami prawdziwych e-biznesów.

Każdy kto zarabia parę a nawet paręnaście tyś. złotych miesięcznie pomyśli zanim wyda głupio 10 zł i to jest fakt.
Glupio nie glupio, kwestia tego jak wykorzystasz to konto, mozna wydac 10zl i czytac bzdurne posty a mozna wydac 10zl i na przyklad dzieki CNEB nawiazac kontakt z ludzmi z Twojego miasta zarabiajacymi w sieci a nastepnie umowic sie z nimi gdzies na piwko. I juz uwazam ze te 10zl to dobra inwestycja chociazby patrzac z tej perspektywy, nie oceniam tutaj wartosci merytorycznej serwisu, nie twierdze ze takich kontaktow nie mozna zawrzec w inny sposob.
Parę tysięcy miesięcznie to pensja programisty w firmie a nie biznes.
Tak tylko zarabiac paretysiecy siedzac przed komputerem 10h dziennie 5-6dni w tygodniu a siedziec godzinke dziennie przed laptopem w domu przegladajac poczte i stan konta bankowego to tez jest roznica :P

Krążac w tamtym świecie ludzie sami skazują się na mikroświat i mikrosukces.

Czy ja wiem, to tak samo jak popatrzec na PiO - jakakolwiek statystyka bysmy probowali wyciagnac srednie zarobki ludzie wypowiadajacych sie na tym forum to by sie okazalo ze jestesmy tutaj takze w skali mikro ;) Przeciez na tego typu forach nigdy nie mamy doczynienia z rozkladem gaussa raczej cos na wzor startujacego samolotu (dziaj gdzies zaslyszane na uczelni :P ).
Dla wrocławian zainteresowanych e-biznesem polecam grillit.pl - aczkolwiek zowlennicy cnebu mogą sią poczuć tam nieswojo :) częstowani darmową kawą, ciastkami z możliwościa porozmawiania z przedstawicielami prawdziwych e-biznesów.
Wiadomo na tego typu spotkaniach latwiej spotkac ludzi z E-biznesu przez duze E ( ;) ) bo wtedy nie tak trudno mozna zaprosic kogos z wiekszych portali (np. u Was widze kogos z gazeta.pl). W warszawie ostatnio odbyla sie 2 edycja tez jakis spotkan [cholera nazwa mi wyleciala, cos z inkubatorami chyba] gdzie mozna bylo spotkac ragniego - tworce swistaka i fotka.pl (ktory zreszta pare razy widzialem wypowiedzial sie na PiO ;) ) oraz innych ludzi zwiazanych z biznesen w sieci.

No ale co tu duzo mowic w polsce jak narazie nie powstalo zadne porzadne forum ktore by traktowalo o jakims porzadnym zarabianiu w sieci - juz nawet nie o prowadzeniu wlasnego sklepu, firmy uslugowej itd ale chociazby o programach parterskich, programach typu ppc, w sumie tego mi brakuje ale na szczescie anglojezycznych jest full :) Sa jakies o GPTR (nawet popularne) ale to wlasnie tylko ukazuje czym sie zajmuja Polacy..poprostu wstyd.

:D

pozycjonuj.png

Freebot jest moim pierwszym autoresponderem mimo to na pewno go nie zmienię bo znaczących błędów nie zauważyłem. Może poza tym, że jeden mail może być przypisany tylko dla jednej grupy. To jest ból ale zgodnie z zapowiedzią majewskiego, PODOBNO mają go wyeliminować.

Jestem na cneb.pl od 3 lat i głównie płace za to, że mam dostęp na merytorium.pl gdzie można nawiązać i nawiązałem kontakt z ludźmi, którzy rzeczywiście praktykami e-businessu są.

mrtn: niestety te metody marketingu w stanach sprzed 80 lat wciąż są aktualne w USA, tyle że nie wszystkie metody działają w Polsce, a o tym majewski już zapomina.

sam uważam, że w tej chwili cneb.pl to narzędzie majewskiego, które wyłudza pieniądze bo w treści nie ma informacji o których obiecywał majewski. Jest merytorium, forum z którego można coś wynieść ale niestety nie każdy potrafi tak jak tu na PiO

sorki ale nie wytrzymam -> poka| mi przynajmniej jeden "normalny" biznes zbudowany w oparciu o wiedz z cneb, po za zno[n kas dla wBa[cicela projektu.

Przeciez ja nie twierdze ze tam jest jakas super wartosciowa wiedza :D Chociaz z drugiej strony tez nie twierdze ze wszystko co tam jest napisane to shit, jest pare ciekawych informacji z dziedziny copywritingu, newsletterow - bo z tym Majewski ma stycznosc i dzieli sie doswiadczeniem.

Nie mowiac juz o tym ze nie da sie zbudowac porzadnego biznesu w oparciu tylko o wiedze z jakiegos serwisu, gazety, ksiazki, seminarium itd. Chyba sam sie zgodzisz.

Ps. G.Krawczyk potwierdza to o czym pisalem wczesniej :D

:)

pozycjonuj.png

pare ciekawych informacji z dziedziny copywritingu ...

Oczywiście żartujesz :).

Próbowałem sił jako Copywriter wydawało mi się, że jestem w tym niezły. Nauczyłem sie odróżniać teksty dobre od złych .... i przez to niestety przekonałem się, że jestem raczej słaby i nigdy nie bedę w tym dobry (kompletnie równiez nie daję rady ze śpiewaniem). Teksty z Cneba nie mają nic wspólnego z Copywriting.

A ogólne zasady kierowania uwagi, zainteresowania, wzbudzani emocji można znaleść w co drugiej ksiązce z działu reklama w empiku - ale szczytem cynizmu jest przekonywanie ludzi, że moga pisać dobre teksty reklamowe bo się tego nauczą - nie mogą. Do tego trzeba mieć predyspozycje i dopiero je połączyć z wiedzą.

Jestem w szoku - myslalem, ze na tym forum nie ma ludzi, ktorzy lapia sie na bajery CNEBu. Chcecie wiedzy praktycznej? Poczytajcie blogi wlascicieli sklepow i innych serwisow internetowych - to prawdziwa kopalnia PRAKTYCZNYCH informacji. Jakimi sukcesami moze sie pochwalic wlasciciel CNEBa po tych 3-4 latach istnienia w sieci? Dla mnie to odpowiednik domokrazcy sprzedajacego super garnki i wciskajacego kit, ze jak sam zaczne je sprzedawac to tez bede bogaty i szczesliwy.

Wiedze nalezy czerpac podgladajac najlepszych.

Pozdrawiam

Tomek Jaromin - Jaro

Bielizna damska, jak również sklep turystyczny to moje ulubione strony ;)

Hurtownia bielizny Matterhorn.pl - pierwszy i jedyny w Polsce Dropshipping bielizny dla sklepów internetowych i butików.

Co do freebota. Przydatność każdego narzędzie wynika tylko i wyłącznie ze sposobu jego wykorzystania. Znam takich co z powodzeniem wykorzystują freebota do swoich komercyjnych projektów i przy jego pomocy zarabiają.

A jeśli chodzi o Pana na M... Największy jego sukces to stworzenie tej maszynki do robienia kasy, jaką obecnie jest CNEB. Zarabia zapewne niemało przy minimalnym nakładzie sił. I tego sukcesu należy mu pogratulować.

Co do stylu pisania. Wiecie, to nie ważne czy styl podoba się X z forum tego, cz Y z forum optymalizacja.com. Z punktu widzenia biznesu to nie ma dla P.M. żadnego znaczenia. Liczy się to czy te teksty ściągają mu klientów i czy nabiera się na to jego grupa docelowa. A chyba tak właśnie jest.

A jeśli chodzi o forum. Kiedyś to było naprawdę coś. W czasach gdy CNEB był darmowy (a więc ładnych kilka lat temu...) i w pierwszym okresie po komercjalizacji. Byli tam ludzie z głową, którzy dzisiaj robią poważny biznes. Poważne dyskusje, silna moderacja, mówienie z sensem o ciekawych sprawach, specyficzny klimat. Dzisiaj po części odradza się on na forum ebiznesmeni.pl, ale to już jest trochę inaczej.

Zapraszam na blog o użyteczności.

• 1 miesiąc temu...

Co do Majewskiego skoro temat tak offtopem podleciał , ma około 50 tys członków CNEB , konferencje ma wypełnione ludzmi . W wiekszosci są to ludzie albo młodzi którzy chcą sobie klikac leżec i zarabiac albo starsi którzy maja firmy i chca wejsc w internet i poznac z czym to sie je . Mniejszosc to ludzie którzy juz siedza w temacie . Nie zmienia to faktu że Majewski dużo sie nauczył na temat marketingu offline, co jest duzym plusem. Wydał dobrą ksiązke na temat internetowego marketingu , i ma dużo do powiedzenia jezeli chodzi o mikrofirmy i partyzantke, małe ruchy duzy efekt z jednoczensym pomiarem . Nie jestem jego entuzjastą, ale lepiej usiąść i posłuchać niż sie zamykać w sobie i nie chciec słuchać .

Branża motoryzacyjna

Masz dziecko ? przejrzyj bajki dla dzieci , szególnie dla tych trudnych pobudliwych dzieci, wspieram hobbystycznie.

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności