Skocz do zawartości

Jedna firma dwie filie w dwóch różnych miastach - zawieszenie wizytówki

umbertoego

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Czy w ramach jednej działalności gospodarczej można stworzyć 2 wizytówki firmowe, pod dwoma różnymi adresami w dwóch różnych miastach?

Jest to firma usługowa. Do tej pory w mieście X używałem nazwy Panaceum a w mieście Y używałem nazwy DW Gryf. Przy czym w ramach Panaceum trudniłem się innymi usługami niż w ramach DW Gryf. 

Przy czym firma zarejestrowana jest w mieście X, a nazwa firmy to moje imię i nazwisko. Zawieszone zostały dwie wizytówki. W jaki sposób powinienem zgłosić prośbę o ich odwieszenie, aby zostało to skutecznie zaakceptowane przez Google? Przecież nie będę otwierał jeszcze jednej działalności gospodarczej na miasto Y oraz nazwę DW Gryf, tylko po to, aby wysłać do Google dokumenty rejestracyjne firmy. 

Oczywiście nie wiem czy to jest powód zawieszenia obu wizytówek (były na jednym koncie Googlowskim), ale w celu ich odwieszenia proszą o wypełnienie formularza i wysłanie dokumentów rejestracyjnych firmy itd w celu weryfikacji. Dodam, że ta druga lokalizacja w mieście Y jest w ramach umowy najmu lokalu. 

Edytowane przez umbertoego

Zapoznałeś z:

https://support.google.com/business/answer/4569145?hl=pl
https://support.google.com/business/thread/9954340/dwie-wizyt%C3%B3wki-firmy-z-dwoma-filiami-zablokowane-przez-miesi%C4%85c-co-dalej?hl=pl#

33 minuty temu, umbertoego napisał:

Czy w ramach jednej działalności gospodarczej można stworzyć 2 wizytówki firmowe, pod dwoma różnymi adresami w dwóch różnych miastach?

można ale musi to bazować na danych które da się zweryfikować online np na stronie internetowej. 

33 minuty temu, umbertoego napisał:

Do tej pory w mieście X używałem nazwy Panaceum a w mieście Y używałem nazwy DW Gryf.

Tego nie można

34 minuty temu, umbertoego napisał:

Przy czym firma zarejestrowana jest w mieście X, a nazwa firmy to moje imię i nazwisko.

Jak to są usługi typu fotograf/detektyw/eklektyk to swobodnie korzystaj z formy Imię Nazwisko fraza. Np Jan Kowalski detektyw (dla siedziby głównej) Jan Kowalski detektyw - fila w Pcimiu małym. Prześlij googlarzom zdjęcia szyldów z taką nazwą. 

Najlepiej dodatkowo po zapoznaniu się z wytycznymi sprawdź jakie sa nazwy innych aktywnych wizytówek dla tych samych/podobnych usług. Z reguły tam może być kaszanka ale wyłuskasz kto ewidentnie przedobrzył i go jeszcze nie dopadli a kto ma nazwę w miarę w porządku.    

• Like 1

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Nazwa wizytówki musi byc taka jak nazwa firmy lub JDG. Mnie zmienili nazwę z "seo cos tam pozycjonowanie stron zgred" na "Outnet.pl Pawęł Gontarek" - tak jak nazywa się firma i mam blokade na zmiany.

31 minut temu, Grey Ronin napisał:

Prześlij googlarzom zdjęcia szyldów z taką nazwą. 

to mocno ułatwia sprawę jak takie fotki znajdują sie w galerii.

acha - i nie uzywaj wielkich liter :)

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Panowie, dzięki za info.

Podsumowując nazwy wizytówek powinny brzmieć:

W mieście X: Imię i nazwisko Panaceum

W mieście Y: Imię i nazwisko Panaceum

A jeżeli w mieście Y firma prowadzona jest w mieszkaniu , tam jest biuro itd. przyjmowani są klienci. Szyldu na bloku przecież nie wywieszę, co najwyżej na balkonie (2 piętro na 10)? 

10 minut temu, umbertoego napisał:

firma prowadzona jest w mieszkaniu

nie przyznajesz się jak zadzwonią - mówisz ze to de facto biuro i mozesz przyjmowac klientów :)

Zobacz jak placówki ma opisane PKOBP - wszystkie wizytówki są tak samo zrobione. Nie ma miasta, jakiegokolwiek wyróżnika.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

2 minuty temu, zgred napisał:

ma opisane PKOBP

Albo "Blachy Pruszyński" "psb mrówka" 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.