Skocz do zawartości

spadek w wynikach google

neeon

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie zauważyłem ze co miesiąc koło 10 dnia miesiąca .. moja strona wylatuje z google .. niby wszystko gra .. ale w wynikach lecę na łeb na szyje na wszystko co się tylko da wszystkie podstrony .. trwa to dzień , dwa .. zna ktoś może przyczyny .. zastanawiam mnie to z czystej ciekawości

Skoro wszystko jest bez znaczenia to jak mamy Ci pomóc? Zgadując?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Neeon przecież to właśnie Ty uspokajałeś mnie, gdy miałem to samo. Z tą różnicą, że u mnie było to jednorazowe, a nie systematyczne (mam nadzieję). Więc chyba to problem Google oni tam cały czas coś zmieniają kombinują. Kiedyś mi z Adsesne napisali że technicy Google cały czas pracują nad poprawą bla bla, efektem jest ta czkawka. Niektóre strony wyleciały i do dziś nie wróciły i to nie ban bo tylko strony główne.

to jest bez znaczenia ... frazy tez bez znaczenia ... bo dostaje wszystko po du**e , tak jak by wartość całej strony spadała do zera a może jeszcze gorzej

bo problem jest inny cała strona dostaje po du**e .. nie dasz rady sprawdzić czemu .. leci dokładnie na wszystko .. co się tylko da .. także to nie jest problem frazy czy danej strony pytam czy ktoś już się spotkał z czymś takim i czyn zna przyczynę takiego zjawiska

rozumiesz GEGE .. bo filt , ban .. itp to nie jest ..

raz czytałem że strony które były w filtrze tak się mogą zachowywać . a ta była :)

Neeon przecież to właśnie Ty uspokajałeś mnie, gdy miałem to samo. Z tą różnicą, że u mnie było to jednorazowe, a nie systematyczne (mam nadzieję). Więc chyba to problem Google oni tam cały czas coś zmieniają kombinują. Kiedyś mi z Adsesne napisali że technicy Google cały czas pracują nad poprawą bla bla, efektem jest ta czkawka. Niektóre strony wyleciały i do dziś nie wróciły i to nie ban bo tylko strony główne.

dlatego pisze z "czystej ciekawości" widzę tez ze lecą tak inne strony ... czy ktoś wie co jest grane i jaka jest tego przyczyna .. w temacie nie ma ratunku :) moja strona zniknęła

Nie chcę być złym prorokiem ale ostatnio wyleciałeś zaraz po mnie :) mam nadzieje że Cię to nie spotka

Powodów może być dużo i tylko eliminacja każdego z nich z osobna + czekanie na efekty dadzą Ci rozeznanie.

Może cos robisz źle 7-go a 10-tego widać efekt? Może konfidenci mają na Ciebie haka, albo dobre duszki za dużo pkt w systemach? hgw

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

Nie chcę być złym prorokiem ale ostatnio wyleciałeś zaraz po mnie :) mam nadzieje że Cię to nie spotka

:puknijsie: Też mam taką nadzieję. Ja po powrocie z kolei zauważyłem wzrost do góry na wiele fraz, no ale przez 2 tygodnie byłem nisko o połowę mi odwiedziny spadły.

Google miesza, zmieniają pewnie algorytmy itp. Bardzo ciężko będzie zdiagnozować czemu niektóre strony spadają niektóre, wylatują, a niektóre nie. W ogóle się cuda dzieją podstrony znikają pojawiają się raz są w "podobnych wynikach" raz normalnie - nie chodzi mi tu o suplement. Google świruje strasznie.

• 2 tygodnie później...

Nie no zaś to samo tylko teraz druga strona, ale od razu pierwsza też nieco ucierpiała. Tym razem było nieco inaczej.

Najpierw kolejno wypadły z indeksu wszystkie podstrony, do których prowadziły linki z głównej potem jedna z nich wróciła do indeksu i teraz poleciały w dół w wynikach wyszukiwania. Ciekawe co zaś z tego wyniknie.

dodam, że strony głównej Wyższej Szkoły Zarządzania i Administracji w Opolu (mocna strona) już od 2 miesięcy nie ma w indeksie.

Neeon a co tam u Ciebie??

Google wszędzie i wszystkim podaje, że cały czas pracują nad polepszeniem wyników wyszukiwania. To taką ich pracę i starania to ja mam w d.pie jako internauta i webmaster. Bo jak chcesz znaleźć coś konkretnego, to nie możesz bo strony nie ma w indeksie za to masz mnóstwo katalogów z wpisem do tej strony. :)

Trzeba im może wysłać list zbiorowy od internautów ze skargą.

Już pomijając mój przypadek, ale taka poważniejsza firma ma przecież olbrzymie straty z tego tytułu, a jak już żyje z działalności internetowej to tragedia. To prawie tak jakby Ci zamknęli firmę na miesiąc.

Trzeba im może wysłać list zbiorowy od internautów ze skargą.

Już pomijając mój przypadek, ale taka poważniejsza firma ma przecież olbrzymie straty z tego tytułu, a jak już żyje z działalności internetowej to tragedia. To prawie tak jakby Ci zamknęli firmę na miesiąc.

obawiam się, że listem się zbytnio nie przejmą :) Faktem jest natomiast, że praktycznie mamy już nowego Gatesa, który steruje światem, a myślę, że będzie jeszcze gorzej... Nie ma czegoś w G. to znaczy, że nie istnieje.

--------------------------------------------

Foka

Moja strona przeżywa zupełnie to samo co neeon'a. Otóż, Desktops.pl (ponad rok w sieci) ma zaindeksowane w G. około 1.500 podstron, nie ma w kodzie żadnych ukrytych linków, divów itp. została zupełnie zepchnięta na dalekie pozycje na wszystkie frazy. Pozycje przed spadkiem:

"tapety na pulpit" ~ 18 pozycja

"eva longoria" ~ 4 pozycja

"najlepsze tapety" ~ 5 pozycja

Pod takie frazy jak "katarzyna cichopek", "dorota rabczewska" itp witryna była na pierwszej stronie.

Od czasu update'u wszystko spadło i praktycznie nie ma mnie w Google. Teraz pod "tapety na pulpit" jestem na ok. 350 miejscu, a o podstronach już nie wspomnę. Co dziwne, 2 dni temu strona główna i wszystkie podstrony powróciły na swoje miejsca, ale tylko na ok 24h, po tym czasie znowu witryna spadła. Tak działo się również jakiś tydzień po Updejcie Google (4 dni OK, 3 dni DNO... 2 dni OK, 5 dni DNO...).

Podejrzewam, że ten powrót w Googlach 2 dni temu był przyczyną kilku zmian w meta tagach. Usunąłem takie tagi jak:

<meta name="classification" content="tapety na pulpit">
<meta name="page-topic" content="Darmowe tapety na pulpit komputera">

... i komentarz, który był tuż pod tagiem <body>:

<!-- Agnieszka Dygant, Agnieszka Włodarczyk, Anna Maria Jopek [...] -->

... oraz poprawiłem description i keywords...

Czy to może być filtr (nie wiem jak zachowuje się strona gdy G założy filtr...) lub jakieś inne ustrojstwo?

Jak można poprawić tą sytuację?

Dzięki za wszystkie wskazówki!

P.S. Nie zakładałem nowego tematu... jeżeli mam utworzyć nowy to dajcie znać :tancze:

To raczej nie jest żaden filtr, chyba że nowy niedopracowany wymysł googla.

obawiam się, że listem się zbytnio nie przejmą :) Faktem jest natomiast, że praktycznie mamy już nowego Gatesa, który steruje światem, a myślę, że będzie jeszcze gorzej... Nie ma czegoś w G. to znaczy, że nie istnieje.

No jednym listem na pewno się nie przejmą, ale jakby każdy od czasu do czasu coś napisał to może by się zastanowili czy na pewno ich starania są takie dobre jak im się wydaje. Z tym, że to chyba by trzeba do USA pisać:blum:.

To strasznie nie dobrze, że Google się tak wybiło. monopol jest zawsze zły dla klienta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności