Skocz do zawartości

Wzbor hostingu - dylemat

theNaturat

Rekomendowane odpowiedzi

Hello!

Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad wyborem malego przystepnego w cenie hostingu dla jednej tylko domeny i moj wybor jest miedzy NUH.pl (EXH.pl), a HOST247.pl. Wiem, ze o tym drugim providerze juz bylo na forum, ale zalezy mi na informacji nie tylko jak hosting dziala, ale czy jest pewny, czy goscie nie zwina interesu jak ci z black-red.pl. Chce postawic mala stronke, zeby byla, z ok 5GB transferu na m-c wystarczy, wiec interesuje mnie pakiecik do 300MB (a nawet to za duzo), ewentualnie zeby mozna bylo zrobic jakies forum, wiec PHP, MySQL itp. - domene mam u innego providera (wiec tez zeby nie bylo z tym problemow). Pytanko, czy hosting w granicach 60PLN za rok, ew. najpierw 30 PLN za pol roku, to sie naprawde w przypadku tych providerow oplaca (nie chodzi mi o to, ze te 30PLN na poczatek moge stracic, tylko o zaoszczedzenie sobie nerwow zwiazanych z danymi) Nie ma zadnych problemow? Nie chcialbym drzec o moje dane, pliki, czy wszystko z nimi w porzo, czy nie zniknely z serwera, albo czy provider nie zwinal interesu (choc to oczywiscie nieprzewidywalne).

Zatem prosze o porade. Na razie sklaniam sie ku EXH.pl, ale nie wiem, nie widze, zeby prowadzili domeny, zeby ewentualnie dokupic do konta.

PS Widze, ze SatNet ma rowniez https://sate.pl/ oraz kolejny klon https://dimi.pl/ - jakis watly ten szablon strony.

PS 2 Jesli ktos wpisze w google haslo "najgorszy hosting", to na pierwszym miejscu wyskoczy? No wlasnie: https://www.google.de/search?q=najgorszy+ho...lient=firefox-a

Czy to czarny PR lub jaja jakiegos malolata? (https://www.pajmon.com/2006/12/02/najgorszy-hosting/ POsty ogolnie dosyc swieze z grudnia 2006?

Sam juz nie wiem, co wybrac, doradzcie...Tak jak pisalem, w gre wchodzi jedynie max 30 PLN na pol roku..moze znacie inny hosting o takiej cenie i parametrach jak nuh.pl i host247.pl? Ja przerylem juz hostingi.info i top100.pl.

AMEN

nuh.pl -> poszukaj opinii, kiedyś przez kilkanaście dni serwery im nie działąły (a swoją drogą ciekawe czy sprawa jest dalej w sądzie i po czyjej stronie byłą prawda ;) )

Aby mieć pewność, dobry suport a przede wszystkim stabilność działania serwerów to zainwestuje ~100zł rocznie.

Może MasterNET.pl serwer PREMIUM? mam tam konto od ponad miesiąca i jestem na prawdę pozytywnie zaskoczony szybkim oraz konkretnym suportem, działają chyba ponad trzy lata więc o stabilność nie ma się co martwić, "sprawdziłem" czy na prawdę przechowują backup do 5-ciu dni wstecz i jest to prawdą, nawet fakturkę otrzymałem gdzie nawet napisałem im, że potrzebuję papierka.

Ewentualnie z droższych Progreso.pl iq.pl

Nie kupuj hostingu poniżej 100zł z transferem ~5GB/mc za jakiś czas znowu będziesz się musiał przesiadać :P

Edit:

I lepiej nie wybieraj firm które nie posiadają własnej działalności (host247.pl) tylko są podpięte pod firmę sąsiada - ponieważ od razu widać, że albo właściciel nie jest na tyle pełnoletni aby założyć firmę albo oszczędza :)

Pzdr.

Aby mieć pewność, dobry suport a przede wszystkim stabilność działania serwerów to zainwestuje ~100zł rocznie.

Mam juz jeden hosting i z krajowych interesuje mnie jedynie malutki (tak jak pisalem) - max. 50-60 PLN za rok.

Oferta MasterNet.pl jest nawet nawet, tylko, ze w najtanszej wersji jest jedynie 1GB transferu/m-c, a to to juz na pewno za malo (to jest jedynie ok. 34 MB na dzien).

#miz pod jakim wzgledem sprawdzona?

Przecież proste istnieje od kilkunastu tygodni... a to, że jest marką większej firmy jest tylko i wyłącznie markietingiem.

Gdyby proste nie była marką iq to ciekawe czy też miałoby takie super opinie, był polecany wszystkim i skończył jak wiele innych hostingów które oferują dużo ale za zbyt małe kwoty ;)

#theNaturat przecież w MasterNET.pl - PREMIUM masz 5GB tranferu za jedyne 70zł rocznie - to dużo? przecież to jest OPŁATA ROCZNA, a nie miesięczna :P

No ale skoro patrzysz tylko na najtańsze pakiety to nie oczekuj wiele... prędzej czy później się o tym przekonasz.

lap.pl -b.dobrze zoptymalizowana praca serwera. Supportu nie testowalem.

3it.pl - strony ładują się szyciej niz blyskawica, na zadnym innym polskim hostingu nie miałem takich prędkości. Supportu nie testowalem.

kei.pl - b.dobry....co ja mówię! Doskonały support. Szybkie serwery.

iq.pl / proste.pl - calkiem niezli, ale mialem kiedys niemily przypadek, ze baza forum mojej znajomej / klientki (jak kto woli) wyparowała... Jakie było moje zdziwienie, gdy potem ta sama baza znalazła się ... na moim koncie! Do dziś nie jestem w stanie tego wyjaśnić... Widzieliście gdzieś Muldera albo Scally? :puknijsie:

nuh.pl - omijać zdala, prowadzą ten hosting dzieciaki (sądząc po kulturze wypowiedzi)

lap.pl -b.dobrze zoptymalizowana praca serwera. Supportu nie testowalem.

3it.pl - strony ładują się szyciej niz blyskawica, na zadnym innym polskim hostingu nie miałem takich prędkości. Supportu nie testowalem.

kei.pl - b.dobry....co ja mówię! Doskonały support. Szybkie serwery.

iq.pl / proste.pl - calkiem niezli, ale mialem kiedys niemily przypadek, ze baza forum mojej znajomej / klientki (jak kto woli) wyparowała... Jakie było moje zdziwienie, gdy potem ta sama baza znalazła się ... na moim koncie! Do dziś nie jestem w stanie tego wyjaśnić... Widzieliście gdzieś Muldera albo Scally? :)

nuh.pl - omijać zdala, prowadzą ten hosting dzieciaki (sądząc po kulturze wypowiedzi)

Co jeden to co innego...hmm..co do pierwszych trzech to nie o taki (drogi) hosting mi chodzilo. No coz, oferta proste.pl i 8p.pl wydaje sie byc rozsadna...Chyba pojade na Hawaje podjac decyzje :D

Co jeden to co innego...hmm..co do pierwszych trzech to nie o taki (drogi) hosting mi chodzilo. No coz, oferta proste.pl i 8p.pl wydaje sie byc rozsadna...Chyba pojade na Hawaje podjac decyzje :D

Wierz mi, nie warto oszczędzać na hostingu. Tyle ile ja się nadenerwowałem, nawyrywałem włosów z głowy... a ile mi nowych siwych się pojawiło... Rachunki za telefon za rozmowy z hostingami, zgłaszanie awarii itd, to kolejna kwestia... Naprawdę jeśli szanujesz swoje zdrowie, to lepiej zaplacic wiecej i miec spokoj :)

A teraz jadę na wlasnym serwerze dedykowanym i jest mi tak dobrze...ach :) Nie muszę się użerać z niekopetentymi ludzmi, zlodziejami itd...

Witam,

a może zainteresuje cię oferta Blink.pl

roczny transfer 200GB

przestrzeń dyskowa 2 GB

bazy danych MySQL/PostgreSQL 2 szt

samodzielne strony WWW 2 szt

koszt: 99zł/rok

aktywacja 0 zł

Wyróżnia nas przede wszystkim:

* jakość sprzętu serwerowego

* redundancja łącz

* kompetencja personelu

* jakość obsługi klienta

Oczywiście ofertę można przetestować. Nasze doświadczenia hostingowe sięgają roku 1999,

tak więc mało kto w Polsce ma większe doświadczenie od nas.

I napewno będziesz mógł spać spokojnie :)

jak będziesz miał jakieś pytania zapraszam na pw

Pozdrawiam

Magdalena Bętkowska

SISCO IT GROUP POLSKA SP. Z O.O.

www.sisco.com.pl

www.blink.pl

koszt: 99zł/rok

aktywacja 0 zł

Nie dziekuje..wyraznie pisalem parametry, ktore mi wystarcza(a naprawde nie potrzebuje wielkiego hostingu do jednej niewymagajacej strony z kilkunastoma podstronami)..a 99PLN w Blink.pl to netto...poza tym juz podjalem decyzje, ktorego providera przetestuje (sposrod nuh.pl, proste.pl, 8p.pl i host247.pl) (i nawet zaoszczedzilem na bilecie na Hawaje) :) he he...A jak sie przejade, to przynajmniej bede mial jeszcze trzech innych do testowania :) no i opowiadania na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności