Skocz do zawartości

Wzbor hostingu - dylemat

theNaturat

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Czy to czarny PR lub jaja jakiegos malolata? (https://www.pajmon.com/2006/12/02/najgorszy-hosting/ POsty ogolnie dosyc swieze z grudnia 2006?

Dopiero teraz znalazłem ten wątek, i mimo że już przebrzmiał, pozwolę sobie odpowiedzieć.

Pajmon.com to mój blog pozycjonera. Małolatem bym się nie nazwał, ale nie będę się oburzał, bo styl na blogu jest luźny i może mylić. Przypuszczam jednak, że nie poczytałeś dokładniej, wątpię bowiem, by " małolatom" chciało się pisać tyle i w ten sposób.

Tyle o blogu, który jest po prostu zapleczem - nie ukrywam jednak, że lubię czasami grafomańsko się na nim wyżyć.

Wszystkie tematy jakie poruszam dotyczą mnie osobiście. To samo dotyczy Polfonic, były nuh.pl a dzisiejszy exh.pl. Miałem bardzo nieprzyjemne przejścia z tą firmą i ich serwerem. Zresztą, nie ja jeden i nie wszystko było winą Polfonica - dostali odłamkiem przy aferze z linuxpl.com. Ale czasami puszczały im nerwy, a tego być nie powinno.

Teraz co do najgorszego hostingu - po przejściach z serwerem nuh.pl poszukałem innego, pewniejszego miejsca. Mój wybór padł na jor.pl, bo miał bardzo dobre recenzje i opinie tutaj, na Forum PiO.

Ale nauczony doświadczeniem płaciłem za jor.p w systemie kwartalnym - i dobrze. Bo teraz sytuacja jest taka: mój blog codziennie znika co chwilę, nie mam dostępu do bazy danych z poziomu panela DA, a wczoraj nagle przywrócono kopie serwera z przedwczoraj i znikły dwa artykuły które napisałem. I modyfikacje mojego bloga, które też wczoraj poczyniłem.

A strony na exh.pl mają się świetnie: Pajmon Presell. W tej chwili opisałbym to wszystko właśnie na pajmon.com, ale nie mogę, bo nie działa. Jak tylko uda mi się odzyskać bazę danych natychmiast zabieram się z jor.pl

A w Polfonic`u wykupiłem serwer na kolejny rok. To o czymś świadczy. Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć, ale od co najmniej kwartału strony na exh.pl chodzą naprawdę nieźle. Ceny bardzo atrakcyjne, tyle, że nauczony przez Forum stosuję pozycjonerską zasadę: jeden hosting, jedno IP, jedna domena.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności