Skocz do zawartości

Pozycjonowanie nazw własnych

Maenal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanie może z gatunku naiwnych ale czy mozna pozycjonować stronę Klienta według nazw własnych? Przykładowo Klient pragnie wielce byc widocznym na hasła : nescafe" oraz "mkcafe" przy czym nie jest właścicielem marki tylko sprzedaje produkty tych firm w swoim sklepie. Czy może sie pozycjonować na takie słowa?

Przy okazji, tak juz na marginesie: jak wygląda kwestia promowania w sieci aptek internetowych- można czy nie mozna?

Pozdrawiam

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Nikt Ci przecież nie zabroni pozycjonowania na określone frazy, jakkolwiek by one nie były. Co innego z reklamą płatną (np. w AdWords), ale tam też najczęściej dana firma musi zastrzec swoją markę, abyś nie mógł wykupywać reklamy na słowa kluczowe marki.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Zastanawiałam się czy są jakieś moze przepisy regulujące mozliwośc uzywania nazw własnych. Sprawa dla mnie szczególnie wazna ponieważ z pozycjonowaniem na nazwy wlasne i nazwy znanych marek stykam sie niemal codziennie. Wiem, ze technicznie mozna to zrobic, dlaczego nie, ale czy mozna dac gwarancję, ze własciciel takiej marki, moze cudem dowiedziawszy sie o niecnym uzyciu słowa należacego do niego, nie wyciagnie konsekwencji prawnych wobec osoby niezbyt legalnie reklamującej się za pomocą jego słow?

O to mi głownie chodzi.

Wiem, że w boksach- szczególnie w googlach jest to nie do zrobienia.

Pozdrawiam

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

To akurat wiedziałam:) Fraza bezpieczna i nikt sie nie moze przyczepić.

dzięki:)

Nikt Ci przecież nie zabroni pozycjonowania na określone frazy, jakkolwiek by one nie były.

Widzisz .. nie masz racji. Nie można pozycjonować siebie np: na markę konkurencji.

No tak, ale kto Ci udowodni, że to Ty pozycjonujesz swoją stronę a nie kto inny robi Ci krecią robotę. Dużo transakcji odbywa się na zasadzie "wpłać mi kasę to podepnę linki, w tytule wpłaty podaj nick". Jeśli będziesz chciałto zrobić i mieć czyste ręce to zrobisz to bez problemu i zwalisz takie zagrywki na konkurencję.

Przed chwilą wpisałem, nazwę firmy w G i pojawił się link sponsorowany konkurencji :P

No tak, ale kto Ci udowodni, że to Ty pozycjonujesz swoją stronę ...

k..wa ale argument !? O czym ty piszesz?

Kolo się pyta czy to jest legalne, a ja mu daję informację. A teksty w stylku kto Ci udowni to chłopaki pod celą tez sobie puszczają.

Mrtm ma 100 % racji a, że zacytował dialog tych co to kręcili dziesiony to insza sprawa :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No tak, ale kto Ci udowodni, że to Ty pozycjonujesz swoją stronę ...

k..wa ale argument !? O czym ty piszesz?

Kolo się pyta czy to jest legalne, a ja mu daję informację. A teksty w stylku kto Ci udowni to chłopaki pod celą tez sobie puszczają.

heh, nie mówie o udowadnianiu czegos przed sądem tylko o wznieceniu wojny między konkurencyjnymi podmiotami. Zrób coś co konkurencja uzna za mało etyczne to dostaniesz to podwójnie. A tak możesz im wytłumaczyć, że o niczym nie wiesz. To jedna była sprawa.

Poza tym "kolo" pyta czy pozycjonowanie pod czyjąś nazwę własną jest legalne, a Ty mówisz, że "posługiwanie się cudzym znakiem towarowym celem wprowadzenia w bład" jest niel;egalne.

Weż pod uwagę taki przykładowy link: "Która firma dostała certyfikat XXXXX: abcd, bcde, cdef czy też może defg?" Pozycjonujesz się elegancko na całą konkurencję. Inna sprawa czy możesz sobie na takie coś, czyli na walkę z całą konkurencją pozwolić? To bilet w jedną stronę i do tego piłem w pierwszym poście.

Zwróć uwagę na reklamę Renault (ta gdzie na czarmym tle pojawiają się znaki innych marek samochodów) oraz bardziej ordynarne reklamy media marktu i saturna. Widzisz analogię? Ja tak.

Bez urazy, pozdrawiam marketingowców i jednowymiarowo myślących pozycjonerów-prawników.

czekam na ripostę

czekam na ripostę

Jaką ripostę? nic nie kumasz ? zacznij wątek w temacie jak oszukiwać to ci podam metody.

teraz z grubej rury:

je...e cię ktoś siekrą w głowę ale w nocy na ciemnej klatce schodowej i go nie bedziesz widział (chociaż po zapachu wiesz, że to twój sąsiad spod trójki), sąsiad ma alibi (12 świadków) no i go nie wdziałeś - znaczy się wszystko jest w porządku :D. - czaisz analogię ?

Zwróć uwagę na reklamę Renault (ta gdzie na czarmym tle pojawiają się znaki innych marek samochodów)
Reklama porównawcza jest w naszym kraju prawnie dozwolona.
bardziej ordynarne reklamy media marktu i saturna
Gdzie tu konkurencja?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności