Skocz do zawartości

Podstrony, 301 i polskie znaki w Google

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Będzie to trochę ogólny temat i być może powtórzę tutaj pytania, na które padły już odpowiedzi. Z góry przepraszam. Myślę jednak, że parę nowych ciekawych spraw uda mi się poruszyć.

1) Strona z podpisu. Właściwie to mała stronka typu "fanclub".

2) Powstała w styczniu na hostingu prv.pl. Pojawiła się w Google'u najpierw gdzieś w okolicach 80-90 miejsca na najpopularniejsze zapytania. Potem wskoczyła na pierwszą stronę (nieduża konkurencja, ale też niewiele wizyt).

3) Po zmianie domeny na waw.pl i płatny hosting (przekierowanie 301), strona widoczna była w Google przez jakiś czas wciąż pod domeną prv.pl, ostatnio (jakiś tydzień, dwa tygodnie temu) prv.pl zniknęło, pojawiło się waw.pl, ale strona znowu zleciała dość nisko (70-80 miejsce).

Chcę ją trochę dopracować pod kątem optymalizacji i pozycjonowania. Głównie do testów, bo chociaż mam tam reklamy adsense, to poważnego biznesu z tej strony raczej nie będzie. Wiem że powinienem popracować nad kodem - trochę bajzlu jest.

A więc pytania:

a) Co da, oprócz większej liczby podstron w indeksie, rozbicie strony z tekstami (15 tekstów piosenek) na podstrony? Wyszukiwanie fragmentów tekstów będzie skuteczniejsze? Większa widoczność w Google?

:D Czy takie zachowanie po zastosowaniu 301 jest normalne? Trzeba będzie po prostu poczekać na powrót do góry? Konkurencyjność frazy mała i patrząc z punktu widzenia merytorycznego, strona powinna być w top10.

c) Pytanie dotyczące innej strony - jak często zdarza się, żeby zapytanie w wersji z/bez polskich liter zupełnie inaczej traktowało stronę? Przy zapytaniu bez polskich liter strona jest w czołówce. Jedno "ś" zamiast "s" i strony nie ma.

Pozdrawiam,

Grzesiek

PS T-raperzy mają obciachową szatę graficzną, ale tak ma być. W końcu sami są mistrzami obciachu. :)

Wszystko co warto wiedzieć o leczeniu łysienia

https://tricholab.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności