Skocz do zawartości

[php] Wyświetlanie zawartości katalogu w formie linku

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Witka

Jakis czas męcze się z możliwości wyswietlanai zawartosci katalogu

Mam na serwerze pliki .wav, chciałbym by ich zawartośc wyświetlała sie w formie linków.

Korzystam ze skryptu:

<?php

$kat = "/TUTAJ ŚCIEZKA/";

if($handle = opendir($kat)) { while(false !== ($file = readdir($handle))) { if($file != "." && $file != "..") {echo"$file<br>"; }}closedir($handle);}

?>

Skrypt wyswietla mi zawartośc katalogu ale w formie textowej i nie ma możliwości zassania pliku przez usera.

wygląda to tak:

https://www.sample.01234.info/mixed/A/katalogi.php

Pomozecie?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

<?php
if($handle = opendir($kat)) { while(false !== ($file = readdir($handle))) { if($file != "." && $file != "..") {echo"<a href="'.$kat.$file.'">$file</a><br>"; }}closedir($handle);}
?>

?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Jakis czas męcze się z możliwości wyswietlanai zawartosci katalogu Pomozecie?
A co to za problem ? Odczytujesz pliki w katalog sprawdzasz ich rozszerzenia i wyświetlasz te które mają właściwe w tym wypadku *.waw. Oczywiscie czekasz na gotowca :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ten z którego korzystam jest dobry ale nie wyświetla linków tylko pokazuej co tam mam

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

<?php

if($handle = opendir($kat)) { while(false !== ($file = readdir($handle))) { if($file != "." && $file != "..") {echo"$file<br>"; }}closedir($handle);}

?>

Wygląda na to, że skopiowałeś skrypt z manuala nie wnikając co i jak - zmień linijkę z echo na np. taką:

echo "<a href='$file'>$file</a><BR>"; i linki masz gotowe

Na zadanie domowe dorób sobie warunek, aby wyświetlały się pliki tylko z rozszerzeniem *.wav

--------------------------------------------

Foka

dzięki działa

php jest dla mnie niezrozumiale nie mam pojęcia o co biega

ja humanista jestem ;-)

będe wdzięczny za spisanie pracy domowej ;-)

będe wdzięczny za spisanie pracy domowej ;-)
Bez urazy, ale Twoja bezczelność nie zna granic :D

if(substr($file, -3, 3)=='wav') echo $file.'<br>';

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności