Skocz do zawartości

czy wymieniacie się subdomenami?

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi tu nie gra jeśli dajesz subdomenę i wstawiasz naprzykład 1 strone i kogos i 1link jego a wzamian dostajesz to samo 1 strone i 1link do strony to skad wy bierzecie to ze 99 domen bedzie dla ciebie linkowało to trzeba by na każdą stronę wstawiać 100linków. Zasada jest taka jęsli dajesz 1 subdomene musisz dostac link na innej subdomenie a nie na 99 innych nie wiem moze chodzi

Coś mi tu nie gra jeśli dajesz subdomenę i wstawiasz naprzykład 1 strone i kogos i 1link jego a wzamian dostajesz to samo 1 strone i 1link do strony to skad wy bierzecie to ze 99 domen bedzie dla ciebie linkowało to trzeba by na każdą stronę wstawiać 100linków. Zasada jest taka jęsli dajesz 1 subdomene musisz dostac link na innej subdomenie a nie na 99 innych nie wiem moze chodzi

linków nikomu nie dajesz, jedynie czastkę twojego hostingu z unikalnym IP. Kupujesz jakiś fajny hosting, połowe miejsca bierzesz dla siebie, a połowe dzielisz na sto części i dajesz pozostałym uzytkownikom. Sam otrzymujesz 100 X 1/200 fajnego hostingu. Każda część z innym IP. W sam raz na sto małych presell pages. Możesz budować fajne zaplecze. Co prawda Twoją własnością jest tylko jeden procent twoich stron, to ten minus. Coś za coś.

Czy założenie "spółdzielni 100 osób", z których każda kupuje jedną domenę i hosting i udostepnia pozostałym troche miejsca w zamian dostając to samo to dobre rozwiązanie?

Pisalem juz na ten temat w koncu ubieglego roku, wiecej tutaj

https://www.animacje.com.pl/

Jest to wersja robocza,rejestrujac sie otrzymasz dostep do szczegolow, kod aktywacyjny otrzymasz na podany email, po aktywacji, wyswietla sie w tej chwili blad ( zignoruj go ) mozesz sie juz logowac.

Serwis bedzie stal na https://iswap.pl

pozdrawiam i zapraszam do udzialu w wymianie serwerami

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

no fajnie ze bedzie stronka, ale tak jak mówiliśmy - w ten sposób latwo jest stracic content.

moze lepszym rozwiazaniem było by - tutaj oddzielne subforum- dostęp dla ludzi z większą ilością postów, z lepsza "reputacją" na forum. oczywiscie musiala by sie liczyc tresc merytoryczna postów.

no fajnie ze bedzie stronka, ale tak jak mówiliśmy - w ten sposób latwo jest stracic content.

moze lepszym rozwiazaniem było by - tutaj oddzielne subforum- dostęp dla ludzi z większą ilością postów, z lepsza "reputacją" na forum. oczywiscie musiala by sie liczyc tresc merytoryczna postów.

Zeby skopiowac content nie trzeba wcale wchodzic na serwer, no chyba ze piszesz o czyms innym.

W iswap.pl uzytkownikiem zostaniesz tylko z polecenia wiec w gronie znajomych latwiej bedzie uniknac oszustwa. Pozatym bedzie mozliwosc wystawiania opinii cos jak na allegro.

Nawet w PiO - zwlaszcza w dziale "ogloszenia i zlecenia" zdazaja sie trefne oferty( strony na sprzedaż z lipnym PR itp) ,wiec oszusci znajda sie wszedzie. i tego nie unikniesz.

O wymianie serwerami padaja hasla co jakis czas ale nikt sie jeszcze za to nie wzial na powaznie( na szeroka skale) wiec i tym razem na gdybaniu o subforum sie raczej skonczy.

Na dokonczenie serwisu brakuje mi na razie czasu ale mysle ze przed koncem lata powinno byc gotowe.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

W polskiej mentalnosci "judaszow" to malutka perspektywa na powodzenie. Zawisc, zazdrosc i inne schizofrenie powoduja ze jeden drugiemu nie ufa. Taki projekt moze zaistniec wsrod kilku i to bardzo zaufanych osob. Ktos wczesniej napisal na temat wymiany linkow ... w temacie wymiany linkow to bardziej mi pasuje stweierdzeni:

wyscig dymania pacjenta i podobnie jest w tym przypadku

kto przy zdrowych zmyslach da FTPa nieznanej osobie ... i jeszcze pozostaje kwestia "zjadania" transferu przez uzyczona subdomene .... utopia tak samo jak KOMUNIZM ;)

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

i jeszcze pozostaje kwestia "zjadania" transferu przez uzyczona subdomene

wszystko o czym piszesz wczasnie - racja.. niestety

co do transferu to sie nie zgodze

bo akurat na to raczej nie trudno jest ustawic limit.

ja kiedyś wymieniałem sie kimś z tego forum na podobnych zasadach

polegało to na tym, że ta osoba dostała odemnie subdomenie www.bizuteria.zvk.pl i SAMA tworzyła i linkowała "swoją" subdomene. teraz na niej jest około 100 uniqów dzienie i pr-4

teoretycznie mógłbym zagarnośc tą subdomene, ale wydaje mi sie że dla kilku złotych to mało kto by sie zdecydował:)

przy wymianie ja twobie ty mi, jest małe prawdopodobieństwo że ktoś nam zabierze subdomene my używamy jego serwera i on odwdzięczył by sie tym samym:)

generalnie fajna sprawa :)

Pomysł ciekawy ale musiałby zostać przeprowadzany możliwie automatycznie bez ręcznej konfiguracji kont dla każdego usera osobno !

Warto też pomyśleć o rozwiązaniu promującym użytkowników wnoszących większe ilości serwerów z unikalnymi IP z różnych klas.

agtile - myślałem że już porzuciłeś swój pomysł, swego czasu miałem Twoją stronę dodaną do zakładek... cieszę się że jest inaczej i dopinguję do pracy nad serwisem ! Zrób trochę hałasu jak tylko uruchomisz serwis !

Pozdro

Cez

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Witam!

Wydaje mi się, że nie ma się co martwić o dostęp do FTP i limit transferu. Według mnie w takiej wymianie powinno się uczestniczyć tylko z kontami typu reseller ( lub innymi na podobnych zasadach).

Jak by to wyglądało? Tworzę 10 kont, które następnie rozdaje (każde konto o ustalonych parametrach transferu i powierzchni), liczba domen i subdomen b.o i po kłopocie. W zamian otrzymuję 10 kont z różnymi IP i możliwością tworzenia subdomen w domenie użytkowników. Jeżeli jestem z natury niechętny i nieufny kupuje do każdego konta osobną domenę (np. *.info w promocji ) i podpinam ją pod każdy serwer.

Bardzo chętnie przystąpię do takiej wymiany.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to zapraszam na GG: 2099102

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności