Skocz do zawartości

Kompz.org - umieszczenie reklam

Mev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szczerze mówiąc myślałem, że tego typu tematy raczej są usuwane, ale ostatnio widzę, że nie. Więc może i mi trochę pomożecie? ;)

Adres strony: https://www.kompz.org

Co byście zmienili w ułożeniu reklam, aby trochę poprawić zyski z tej strony? W tej chwili strona ma około 2500 unikalnych odwiedzin dziennie, a z zysków adsense (codziennie) mogę sobie kupić raz na dzień jakieś nie za drogie piwo :piwo: Myślę (mam nadzieję), że potencjał tej strony jest jednak troszkę większy...

Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek rady. Jestem otwarty na wszelkie propozycje.

PS. Co do obrazków na głównej - kilka miesięcy temu pokazywałem to obsłudze google, i nie mieli nic przeciwko... Chętnie bym to zlikwidował (tak profilaktycznie) na rzecz jakiegoś innego ułożenia tych reklam, ale nie mam chwilowo pomysłu na jaki...

Pozdrawiam,

Hubert

Pozdrawiam,

Hubert

Usuń obrazki obok reklam niezgodne z regulaminem.

Wywal te jednostki duże u góry, jak nie dają efektu.

Dodaj baner połówkowy po pierwszym akapicie w pierwszym news.

Pobaw się w A/B testing co do kolorystyki reklam.

Jednostki linków daj w bardziej mocnym kolorze. np jak tytuł newsa. Ja bym je zmienił na poziome 7xxpx

Na podstronach np: https://www.kompz.org/artykuly/sieci wrzuc po 1 art jednostkę duży prostokąt w kolorystyce podobnej do artykułów.

A w samych linkach na stronie dodaj podkreślenia ( chodzi o tytuły ) Co by były bardziej podobne do reklam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności