Skocz do zawartości

Z tego hostingu lepiej nie korzystajcie..

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam, muszę przenieść ekspresowo RotMistrza na wydajny serwer. Przeczytałem Wasze posty, ale nie mam czasu na eksperymenty. Czy możecie zaproponować coś, co na 99% wytrzyma obciążenia i nie zostanie wyłączone przez admina ?

Są dwa typy serwerów dedykowanych:

- unmanaged - nie zarządzane - sam musisz nimi zarządzać,

- managed - firma zarządza tym serwerem za Ciebie.

Jeśli nie masz umiejętności administratorskich to firmy oferują różne panele, które robią "wszystko" za Ciebie np. CPanel, Plesk, itp. które są charakterystyczne dla serwerów unmanaged. Niektórzy ISP ściągają za to dodatkową opłatę kilku dolarów (inni mają to wliczone w cenę).

Na marginesie moja rada: Lepiej nie korzystaj z polskich firm, które trzymają serwery w USA. Najczęściej polega to na tym, że ktos taki kupuje konto resellera u providera w USA, a następnie "klika" dodając konta niewiele się na tym znając co może prowadzić do "różnych" sytuacji, np. ta jak opisana na początku wątku. Pozatym są to serwery współdzielone.

A z pytaniem - lepiej otwórz nowy wątek, bo tutaj niewiele osób może go zauważyć.

Polecam też przeglądnąć www.webhostingtalk.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności