Skocz do zawartości

Zmiana serwera

marcin_c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Muszę zmienić opcję serwera i usługodawca nie umożliwia inne opcji jak wykupienie serwera z nową opcją i przeniesienie samemu serwisów. Chodzi o hosting w nazwa . pl Z taką zmianą wiąże się równiez zmiana IP serwera. Moje pytanie: czy może taka zmiana mieć negatywny wpływ na pozycję strony w google? Dzieki za odpowiedź. Jesli ktoś poruszał taki temat to prosze o link.

To sie rozleniwili. Przerzuć stronę na nowy serwer zmień delegację DNS. A starą stronę usuń dopiero po kilku dniach co by ludzie przed refresh DNS nie trafiali w puste miejsce. Problemów nie powinno być. 2 razy przenosiłem w ciągu miesiąca z serwera na serwer i pozycje się nie zmieniły.

Pisałem i dzwoniłem i uzyskałem odpowiedź że musi to zrobić klient we własnym zakresie.

To trochę dziwna sprawa np. wczoraj pisałem o przywrócenie pliku, ponieważ przez przypadek napisałem go innym ;) Interwencja była w ciągu 10 minut, plik został przywrócony.

Wcześniej też się pytałem o przeniesienie serwisu to mi odpisali, że również problemów nie będzie.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności