Skocz do zawartości

maja nas ;)

idolw

Rekomendowane odpowiedzi

jedno jest pewne to i inne fora tyczące się SEO przeglądają pracownicy google i czas by się zastanowić nad sensownością opisywania niektórych rzeczy :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja dalej pociągnę wątek site i jego wpływu na pozycję strony. Mam nadzieję, że chodziło o to, że im więcej podstron z różną odmianą jednego słowa kluczowego tym większa możliwość natrafienia na nią w wyszukiwarce, a nie, że pozycja w Google liczy się od linków + wielkości site? Muszę jednak przyznać, że ostatnio jednostronicówki bardzo ciężko jest utrzymać na górze.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Nie rozumiem, jesli to jest konsekwentna polityka, poleca i zmienione qlweby i mini i otwarte i dmozy i opisy (już polecały?:D i wszystko co się da. jesli to nie jest konsekwentna polityka, a tylko tak, postraszyć, no to ...

"Rozprawienie się" przez Google z Qlwebami na poziomie pojedyńczego skryptu to jakaś "głupocinka", taki mały kroczek do samounicestwienia Googla. Mam jednak wrażenie, że firma Google nie jest ani tak naiwna, ani tak głupia jak niektórzy podejrzewają. Ot mamy raczej doczynienia z fitrowaniem pewnego radzaju stron.

SITE:260 pojawia się tu i ówdzie bez łądu i składu ... chociaż nie ... przepraszam są pewne prawidłowości i z całą pewnością nie dotyczy wyłącznie katalogów konsekwetnie 260 dosatają domozy i iine strony.

Generalnie google "uparło sie"na zbyt duże site przy zbyt małym zrożnicowaniu struktury - więc dostają nie tylko katalogi stron, ale np: spisy produktów itp itd.

Problemem być może wcale nie są pozycjonerzy ale generalnie duplikacja i agregacja treści (między innymi wychwalane web 2.0), amiast porządnei (jak konkurencja) zżreaćpodstorny powli i systematycznie (patrz site w live.com). Zmniejszenie ideksów to metoda na odciażanie maszynek google. A przy okazji można postarszyć tych "mnożących treść".

Tak sobie myślę, że polskie Qlweby to jeszcze nic przy tym co szykuje WEB 2.0 (np: profilowane agregatory blogów - profile odstępne dla wyszukiwarki).

Tak naprawdę zmniejszenie site nie wpłynie na pozycjonowanie. Jeżeli tak zdziała algorytm wszyscy dostaną "po pupie" równimiernie i już :D

Mrtn, myślisz, że nie będą banować domen, które mają katalogi itp. na subdomenach? I że ta "skłonność do podejmowania działań przeciwko domenom..." oznacza tylko zmniejszanie site?

Wszyscy zostawiacie qlWeby itp. na subdomenach mniej badziewnych serwisów czy ktoś coś z tym robi?

racja mrtn święta prawda,

googlarzom maszynki sie nie wyrabiają i musza tnąć site i zawartość swoich DC a czepili się qllwebów bo to najstarszy i w pl najpopularniejszy skrypt , no i w końcu polscy pracownicy google sie wykazali :D.

ciotka jak śmieciowego zaplecza nie wepchasz w top 30 serpów to kto Ci ma zabanować te zaplecze ?? automat ?? hehehehe, nie ma banowania automatycznego.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to chyba logiczne, że jak nie będziesz się pchał w serpy to nikt nie będzie zwracał uwagi na strone ani "ręczni przeglądacze" z googli ani życzliwi ;) a co do Twojego przypadku to miałeś pecha ;) ale nie sądze aby banowali na podstawie nabijania sztucznego kontentu.

P.S.

Ciotuchno ;)

a ja uważam, że ten site jest przekłamany tak jak przekłamana jest komenda link:, nie mam niestety na czym tego stestować (żadna moja strona w "260" nie wpadła) ale patrząc na merlin to wpisując site:www.merlin.com.pl pojawia sie 260 wyników, jednakże klikając w "powtórzyć szukanie we wszystkich stronach" pojawia się 215tyś wyników

Dlaczego ten artykuł jako jedyny został przetłumaczony na polski? ;)

lol - poza polska nikt nie wie co to jest qlweb. to nie jest tlumaczenia na polski ;)

"Przejawia się to między innymi nadużywaniem katalogów typu qlweb lub kopiowaniem znanych z jakościowo dobrej treści serwisów, jak Wikipedia lub Open Directory Project."

Tu nie chodzi tylko qlweby, pisza generalnie katalogach, wiec z mini i cala reszta pewnie tez odpada w przyszlosci.

nie wiem czy ktoś też ma tak jak ja:

- site dla domen z koncówka PL pokazuje 260 (bez wzgledu na to czy to katalog czy strona z dzwonkami) - dotknelo to nawet moja strone z kredytami i pożyczkami :| na ktorej nei ma katalogow ale jest spory content

- site dla domen bez PL pokazuje wartość taka jak dotyczczas - czyli nei ma ograniczenia do 260.

chociaz moze to tylko czasowe i dotrze do wszystkich stron ;)

Zaleta: padnie linkor ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

nie wiem czy ktoś też ma tak jak ja:

- site dla domen z koncówka PL pokazuje 260 (bez wzgledu na to czy to katalog czy strona z dzwonkami) - dotknelo to nawet moja strone z kredytami i pożyczkami :| na ktorej nei ma katalogow ale jest spory content

z tego, co ja zauważyłem, nie ma różnicy, czy to strony pl, com, po polsku czy w innym języku - dostają 260.

Ale zauważyłem coś innego, ale byłoby to zbyt idiotyczne, żeby mogło być prawdziwe - może ma to m.in. coś wspólnego ze słowem "katalog"? Abstrakcja, ale wyjaśniałoby to, co się dzieje ze sklepami: katalog produktów, kategorie - dokładnie jak w katalogach stron - nie możliwe, żeby to była prawda.

Skoro upierają się, że nie ustawiają "z palca" wyników, to zastanawiam się, jak automat miałby inaczej rozpoznawać, co jest katalogiem stron a co nie

https://www.google.pl/search?q=site%3Ahelio...zukaj&hl=pl

wystarczy posprawdzać też inne katalogi produtków, część ma 260

ps2. sorry że z innego konta, nie mogę się zalogować na właściwe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności