Skocz do zawartości

Linki zwrotne w katalogach

Rekomendowane odpowiedzi

wez pierwszy lepszy syfiasty qlweb. szczegolnie wpis na dwa zdania, do tego skrypt nie modyfikowany, itd. dasz na to pare linkow z linkujpro i co. okaze sie wiekszosc tych linkow nie bedzie zaindeksowana przez najblizsze pol roku.

wez porzadny katalog, np ostatnio modne oparte na blogach, dlugie opisy, linki w tresci, itd, porzadnie to podlinkuj z anchorem na ktory pozycjonujesz i jak zrobisz takich wpisow sporo to zobaczysz efekt. jednym katalogiem cudow nie zdzialasz. ja np podlinkuje takie wpisy jak

jezyk angielski czy jezyk angielski

i jak bedzie ich wieksza liczba wg mnie to dziala.

ps. poczytaj sobie np blog nimka - jest tam wpis o linkowaniu stron ze szczegolami

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Była właśnie mowa o syfiastych katalogach i podlinkowywaniu z systemów.

To, że działa podlinkowywanie dobrych wpisów to wiem. Taki linkowanie jak zaprezentowałeś jest bardzo skuteczne.

Natomiast uważam, że podlinkowywanie tych, czy innych wpisów za pomocą systemu jest mniej skuteczne niż linkowanie systemowe bezpośrednio do strony.

Zastanawiam sie czy nie da się wykorzystać wyszukiwarki do podlinkowania wpisów, albo chociaż do indeksacji. Niektóre wyniki wyszukiwania np. w netsprincie indeksują się w google. Musiałaby to być wyszukiwarka, która bez wyjątków indeksuje całą stronę i daje dobre linki. Wtedy robimy takie coś Sklepy

i ta strona jest podlinkowaniem wpisu ( o ile moderator raczył go dodać), w tym wypadku całej kategorii, więc i inni skorzystają. Może dla seo to nie ma wartości, ale podlinkowaniem wpisu może być. Do wyszukiwarki dajemy wszystkie znane nam katalogi: zrzut bazy Mara plus przefiltrowana bazę addera i jazda. Przydałby sie oczywiście mały automacik. Tylko pytanie na koniec: czy google to zaindeksuje, bo to kolejny śmietnik?

Eksperyment Discover.pl

Ciekawy pomysł. Kiedyś dałem kilka podobnych linków ale do Yahoo. Nie dało to efektów, więc zapomniałem o temacie, ale chodziło mi bardziej o pozycje i nie myślałem o indeksacji.

Nie wiem czy googlarka takie coś indeksuje, ale msn tak - przynajmniej wyniki wyszukiwania w technorati.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności