Skocz do zawartości

Drobne zmiany w kodzie AS

nahpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w regulaminie AS piszą jasno, że nie można w żaden sposób modyfikować kodu (we wskazówkach dla początkujących adsensowiczów piszą, że kod na stronie musi być identyczny jak ten wygenerowany), ale co jeżeli trzeba zmienić fragment kodu aby reklama mogła być wyświetlana?

Mianowicie chodzi mi o zamianę " na ' , ponieważ reklama jest w ramach echo""; i wyświetlanie reklamy w formie jaką generuje panel jest niemożliwe. Dotychczas nie zwracałem na to uwagi, bo wiele stron zamienia sobie te znaki, a google nigdy się o to nie czepiało, ale cóż... Regulamin to regulamin, więc pytam, czy taka modyfikacja jest w zakresie tolerancyjności (jakże wąskim zakresie tolerancji) google?

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Daj tak:

$kod_adsense = addslashes($kod_adsense);

zamiast $kod_adsense wstaw swoją zmienną.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

$kod_adsense = addslashes($kod_adsense);
Tylko po co dawać serwerowi dodatkową pracę skoro można to zrobić np. tak jak podał franek lub echo 'kod adsense';.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Fakt, echo z pojedynczym cudzysłowiem jest najlepsze, nie doczytałem problemu :D

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

A ja na Twoim miejscu zrezygnowałbym z echo().

Po prostu zamknij znacznik php - wstaw kod - otworz znacznik:

<?php
/ ... script ... /
?>

Kod AdSense

<?php
/ ... script - c.d ... /
?>

Nawet jeśli kod jest objęty instrukcją warunkową powinno działać (czyli jeśli miałeś if - możesz śmiało zamknąć i otworzyć znacznik dla php).

Powyższe inne rozwiązania mają raczej sens, gdy kod AdSense chcesz dodać do zmiennej i wyświetlić tam, gdzieś dalej w kodzie, ale w wypadku uzycia echo() myślę, że powyższy kod będzie najbardziej wygodny...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności