Skocz do zawartości

Pozycjonowanie google.co.uk

Predict4u

Rekomendowane odpowiedzi

Od trzech miesięcy próbuję wypozycjonować stronę na google.co.uk na doś konkurencyjnym rynku stag/hen parties i ani skubana drgnęła :-(

nawet na tak wydawałoby się mało konkurencyjne frazy jak "stag weekends Poland" jest na ok. 250pozycji!

Może przesadziłem z linkami i ilością kaywords na stronie i mnie google zbanowało? Znajomi do których należy strona już wcześniej mieli na niej same linki do podstron. ja dodałem wszystki te dodatkowe opisy, ale są one nadal jako linki. Może google potraktowało to jako spam i wpadłem w jakiś filtr czy coś?

adres: www.blackturtle.co.uk

A może google.co.uk jest tak ogromnie konkurencyjne? Na polskich googlach przy takim linkowaniu (sporo katalogów, głównie te wysokowartościowe + serwisy z darmowymi ogłoszeniami) i wydaje mi się niezłym contencie miałbym już wysokie wyniki (wiem z doświadczenia). Może linków jeszcze nie zaindexowało?

w dodatku adres bez ".www" ma nieco wyższe pozycje i jeszcze przed moimi pracami był widoczny na frazy związane z Łodzią (pozycje te również praktycznie nie drgnęły w wyniku moich prac - raczej skaczą to oczko wyżej to niżej).

Proszę o ogólną ocenę wartości SEO tej strony i jakieś rady bo już zwątpiłem.

Marketing Manager w Edukey - Szkolenia Komputerowe i Marketingowe

Wydawca portalu TwojaEuropa.pl - Życie, Studia i Praca za Granicą

logo-edukey-twojaeuropa.png

A ja właśnie temu się dziwe. Pierwsze lnkowania poszły jakieś 1,5 -2 miesiące temu i na msn mam 2 linki, na googlach po wpisaniu www.blackturtle.co.uk wyników jest tylko 40.

Jak długo google potrzebuje na zaindexowanie wszystkich linków i zauważenie ich z uwzględnieniem w rankingach włącznie. Yo pierwsza strona którą pozycjonuje poza google.pl więc może jest z tym po prostu o wiele trudniej, ale wydaje mi się, że po takim czasie w polskich googlach już dużo więcej linków by mi zaindexowało.

Rozumiem że na tych anglojęzycznych wszystko trwa zwyczajnie duuuużo dłuuuużej ?

PS.

(a z keywords i linkami na stronie nie przesadziłem?)

dzięki za odpowiedź :-)

Nie dajcie się prosić ;-P

Może ktoś looknąć na tą stronkę i powiedzieć, czy nie przesadziłem z keywordsami i ilością linków? Nie chcę załapać jakiegoś filtra.

www.blackturtle.co.uk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności