Skocz do zawartości

Pozycjonowanie VS googlebot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem, mianowicie linkuje sobie swoje stronki dość regularnie ale moja kieszeń nie wytrzymuje pożeranego transferu przez googlebota, więc postanowiłem sobie go nie wpuszczać w swoje progi, za to ten po tygodniu czasu wywalil z zaindexowanej strony opis i tytuł.

tytuł pewnie pobrał z jakiegoś katalogu, a opisu nie ma ?

Czy jest jakis pomysł na to zjawisko ?

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=fo...+Google&lr= tutaj linki do pokazania jak zaindexował

moja strona to https://forum.opel24.com

moto-strefa: żartujesz z tym, że wyciałeś googlebota?

Transfer w dzisiejszych czasach naprawde jest tani.

Zawsze można na nim zarobić wycinają gogolebota stracisz szansę zarobku.

P.S. napisz na prw ile tego transferu zżera ? - chętnie go zasponsoruję w zmianian za miejsce na 2-4 linki :D

Wytnij wszystkie MSN, Yahoo i co tam jeszcze skanuje a nie cieszy się popularnością w PL, zablokowanie Googlebota to jak strzelić sobie w kolano... I zoptymalizuj stronę pod kątem wielkości, bo do lekkich nie należy...

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

przy takim talencie ... nie trafi :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak jak radziliście zrobiłem, a co do transferu, to mam serwer wykupiony w home.pl a tam niestety to kosztuje, już większe obrazki przenioslem na inny tańszy serwerek dość stabilny, ale jeszcze 300 giga poszlo w 3.5 miesiąca. Dla was to pewnie śmiesznie małe transfery, ale cóż co 3 msc płacić 300 zł netto troszkę mi się nie kalkuluje stąd kombinuje.

A i odkąd wyciełem roboty, forum ładnie szybko zaczeło śmigać.

Dzisiaj jeszcze podlinkowałem troszkę forum z 4xPr 5 i 2 x PR 6 chce zdobyc PR 4-5 na najblizszym rozdaniu.

Nie dawno też wyszedłem z filtra, ponad 6 msc ;)

Narzędzia dla webmasterów - Szybkość indeksowania - Ustaw Wolniej

Masz odpowiedź na swoje pytanie ! Po to powstało to narzędzie aby w takich przypadkach je stosować!

https://www.google.com/sitemaps

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zauważyłem że na stronie jest dział Download - wydaje mi się że większość transferu tracisz właśnie przez ten dział... 300gb w 3,5 miesiąca to raczej sporo biorąc pod uwage to że max. ilość osób która była na forum to 51 a teraz jest np. 12... nie wiem jakie masz statsy odwiedzin miesięcznych ale z tego co wiem to są fora internetowe które mają więcej userów i sporo osób je odwiedza miesięcznie ale jakoś nie pochłaniają takich transferów... Czy googlebot aż tyle zabiera transferu... wątpie... A może wprowadzić jakieś drobne opłaty za korzystanie z działu dowload na rzecz serwera, może przynajmniej częściowo odciąży "transfer" twojego portfela... :)

Dziękuje za poradę i porady.

Teraz co do transferu działu download ( wiekszość materiałów tam znajdujących się jest darmowych serwerów typu Rapidshare) Od jakos 2 tygodni odkąd wywalilem wszelkie boty na rynku zżerało mi dośc spokojnie po srednio 2 giga dziennie (transfer do przyjecia) na 6 msc by mi wystarczało.

Zaraz zarejestruje się na tym narzędziu i poustawiam.

Co do liczby użytkowników, są one systematycznie kasowane, dlatego nie jest ona moze tak wysoka, generalnie raz na kwartał robimy pożądki usuwając nieaktywnych użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności