Skocz do zawartości

Zmiana domeny na tym samym serwerze a pozycjonowanie

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam mały problem , kupilem nowa domene ktora chcialbym podpiac pod swoj serwer na ktorym jestem obecnie pod stara domena, problem polega na tym ze pod stara domena ktora dostalem darmowo od mojego hostingodawcy juz dosc dobrze wypozycjonowalem strone i nie chcailebym starcic tego co wypozycjonowalem, ktos mi zaraz poleci zrobienie przekierowania 301 i wszytko byloby fajnie jednak w moim przypadku bede mial doczynienia z dwoma domenami zaparkowanymi na tym samym serwerze, wiec przekierowanie 301 lepiej pasuje w sytaucji gdy jestesmy juz na innym serwerze i teraz jak to rozwiazac czy moze stworzyc na serwerze jakis katalog gdzie przerzuce pliki spod starej domeny, czy moze zrobic przekierowanie 302? , ktore moge wykonac nawet z pozycji panela administracyjnego mojego serwera (co mi radzi moj hostingodawca) , jednak troszke sie obawiam ze jesli zastosuje 302 nie jest wykluczone ze dostane od google duplicate content, wiec czy istnieje jescze jakas opcja o ktorej nie wiem a nadawalaby sie w moim przypadku? czy moze skorzystac z ktorejs wyzej opisanej?

prosze bardzo o pomoc bede bardzo wdzieczny (wiem ze stworzylem niedawno podobny temat jednak sytuacja sie troche zmienila od tej opisywanej kiedys)

pozdrawiam

Wczoraj probowalem dokonac przekierowania 301 w php, podpialem nowa domene pod serwer , wszedlem do pliku index.php templatki (strona w joomla) i wkleilem nastepujacy kod:

<?

Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );

Header( "Location: https://nowy_url.pl" );

?>

Niestety od razu wywalilo blad a wiec sprobowalem zabawe z plikiem htacces i dodalem do pliku nastepujacy kod:

Redirect permanent / https://www.nowy_url.pl

niestety zadnego skutku nadal po wpisaniu adresu starej domeny pojawiala sie strona wlasnie pod tym starym adresem,

wiec teraz zostala mi opcja ustawienia starej domeny jako subdomeny i podpiecia jej pod nowa domene wtedy chyab nastapic tzw przekierowanie 302? i byc moze wowczas umiescic w kodzie php lub w pliku htacces powyzsze kody?

czy tak to powinno wygladac? niestety jestem w tym zielony a chcialbym aby przekierowanie bylo zrobione prawidlowo prosze o pomoc i pozdrawiam

Obecnie mam dwa pliki index.php na serwerze jeden to ten od templatki strony gdzie znajduja sie slowa kluczowe strony itp a wiec tak naprawde ten ktory jest czytany przez robota i drugi index.php na serwerze w katalogu glownym html i teraz pytanie gdzie wkleic ten kod? w przypadku templatki juz probowalem i nic z tego wiec chyab ta druga opcja zostaje i jescze pytanie czy podpiac moja stara domene jako subdomene przed wklejeniem tego kodu pod moja nowa domene? tzn, zrobic takie przekierowanie ktore mam do dyspozycji w panelu administarcyjnym serwera?

Domena wskazuje na jakistam katalog np. domena.com wskazuje na katalog /domena, a domena2.com na katalog /domena2

Po wpisaniu domena.com wyszukiwany jest plik index w katalogu /domena, przy domena2.com w katalogu /domena2

Co do tych przekierowań, subdomen itp. to nie mam pojęcia o co Ci chodzi - albo nie ta terminologia, albo nie taki tok rozumowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności