Skocz do zawartości

Jak google indeksuje linki z kotwica (index.php#cos) ?

ember

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moglby mi ktos powiedziec jak wyszukiwarki a szczegolnie google indeksuje linki postaci: https://adres.pl/index.php#kotwica Czy one na cos wplywaja w rankingu?

Za odpowiedz z gory dziekuje.

Czyli jesli np nie dziele katalogu (monet :D) na strony, jednak uzyje tych kotwic to czy kodzik dla google'a pozbawiony tych kotwic jest dopuszczalny?

np.

<?

$isGoogle = preg_match ('/GoogleBot/i', $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], $regs);

?>

a potem w kodzie <?=(($isGoogle)?'':'#kotwica');?>

mam zrobic katalog monet, a najlepiej zeby przypominał wydania papierowe, zyli wiesz czyli mam np taki blok na stronie glownej zatytułowany 'monety obce bedace w obieku na ziemiach Polski' a w nim linki:

- monety Miasta Gdańska (strona1)

- monety zastepcze (kotwica1 w stronie1)

- monety Wolnego Miasta Gdańska (kotwica2 w stronie1)

- monety niemieckich wladz okupacyjnych (strona2)

- dla terenów wschodnich (kotwica1 w stronie2)

- dla Królestwa Polskiego (kotwica2 w stronie 2)

- dla Generalnej Guberni (kotwica3 w stronie 2)

- dla Getta w Łodzi (kotwica4 w stronie 2)

Uwazam ze nie ma sensu oddzielac tresci na oddzielne strony bo to by bylo zamieszania a tak kazdy trafi gdzie trzeba :)

Strony nie sa stronnicowane, czyli przypomina to troche rozdzilay w ksiazce.. :P

Aha a ten prosty cloacking to szybko dosc chodzi czy sa wydajniejsze metody (funkcje w php do sprawdzania UA)?

-- edit --

mod_rewrite na bookmarki? chodzi o cos takiego: adres.pl/katalog/1/#kotwica

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności